Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Gruzínsko: Cieľom ruských leteckých útokov bola vojenská základňa

TBILISI - Gruzínske ministerstvo vnútra uviedlo, že terčom nových leteckých útokov sa stala gruzínska vojenská základňa neďaleko hlavného mesta krajiny a oblasť ropovodu Baku-Tbilisi-Ceyhan, ktorý prepravuje kaspickú ropu do západných krajín.

Hovorca gruzínskeho rezortu vnútra Šota Utiašvili v sobotu ráno povedal, že došlo k bombardovaniu ďalších dvoch gruzínskych vojenských základní a strategického čiernomorského prístavu Poti. Podľa Utiašviliho si útoky vyžiadali obete na životoch a veľké škody, ale podrobnosti budú známe až ráno.

Tajomník Národnej bezpečnostnej rady Gruzínska Alexander Lomaia pre tlačovú agentúru AFP povedal, že v Tbilisi evakuovali prezidentský úrad a vládne budovy. "Od nášho ministerstva obrany sme dostali správy, podľa ktorých z ruského severného Kaukazu vyštartovalo päť ruských vojenských lietadiel a smerujú na Tbilisi," povedal Lomaia v sobotu ráno v telefonickom rozhovore. "Preto sa prijalo rozhodnutie o evakuácii prezidentského úradu a mnohých iných dôležitých vládnych úradov," uviedol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu