Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Kanada nariadila zrušenie dvoch súkromných firiem z dôvodu národnej bezpečnosti

OTTAWA - Dve technologické firmy musia ukončiť svoje pôsobenie v Kanade po tom, čo úrady nariadili ich nútené zrušenie z dôvodu národnej bezpečnosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

Firmy Bluvec Technologies Inc a Pegauni Technology Inc dostali príkaz ukončiť svoju existenciu a takisto akékoľvek aktivity v Kanade. Podľa vyhlásenia kanadského ministerstva inovácií takýto krok umožňuje legislatíva regulujúca zahraničné investície v krajine.

archívne video

Po stretnutí v Ottawe cítim blízkosť, tvrdí Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/ Jaroslav Novák)

Rozhodnutie padlo po dôkladnej analýze

Minister inovácií Francois-Philippe Champagne priblížil, že rozhodnutie padlo po dôkladnej analýze tajných služieb a bezpečnostných zložiek. "Hoci Kanada naďalej víta priame zahraničné investície, nebudeme váhať podniknúť rozhodné kroky v prípade, že investície ohrozujú našu národnú bezpečnosť," povedal. Úrady neposkytli k prípadu žiadne bližšie informácie.

Agentúra Reuters píše, že webová stránka Bluvec Technologies firmu prezentuje ako výrobcu zariadení na detekciu dronov. Stránka Pegauni Technology je nedostupná. Účet s jej menom na LinkedIn uvádza, že firma vyrába bezdrôtové bezpečnostné produkty.

Viac o téme: FirmyKanadaNárodná bezpečnosťZrušenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu