Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Tragédia v Rožňave: Chlapec († 15) sa po párty už nezobudil, kamaráti zdieľali fotku jeho tela

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Diana Semanová, TASR/Pavol Zachar)

ROŽŇAVA - Tragickú dohru mala párty skupinky tínedžerov v jednom z bytov v Rožňave. Na večierku údajne nechýbali rôzne omamné látky a len 15-ročný chlapec sa po ich užití už neprebral. Tragédii by sa zrejme dalo predísť, keby mu jeho kamaráti poskytli prvú pomoc. Zarážajúci je aj fakt, že fotografiu jeho bezvládneho tela zdieľali na sociálnych sieťach s hanlivým popisom.

Záchranárov k chlapcovi zavolali až popoludní, informuje o prípade portál noviny.sk. "Na základe volania na tiesňovú linku 155 sme krátko po 13.00 h vyslali na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci," informuje hovorkyňa ZZS Petra Klimešová. "Lekár však musel u maloletej osoby konštatovať úmrtie," dodala.

Fotografie zverejnili na sociálnych sieťach

Na párty skupinky mladých ľudí údajne nechýbal alkohol ani iné omamné látky. "Polícia pracuje aj s verziou, že smrť maloletého môže mať súvis s požitím, resp. aplikáciou neznámej látky, potvrdenie, respektíve vyvrátenie tohto podozrenia je možné až na základe výsledkov znaleckého skúmania, ktorého súčasťou bude aj toxikologické skúmanie, a výsledkov ďalšieho vyšetrovania," informuje hovorkyňa KRPZ KE Lenka Ivanová.

Tragédia v Rožňave: Chlapec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Zarážajúci je fakt, že študenti už zdieľali na sociálnych sieťach fotografie mŕtveho chlapca s hanlivým textom. TV JOJ má tieto fotografie k dispozícii, pre citlivosť prípadu ich ale nezverejnili.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Polícia v tejto súvislosti apeluje najmä na mladých ľudí, aby neskúšali rôzne omamné látky a mysleli na svoje zdravie. "Zároveň sa obraciame aj na rodičov, aj s postupne sa blížiacim koncom školského roka a prázdnin, skontrolujte z času na čas svoje deti, ale najmä, všímajte si zmeny v ich správaní. Aj to môže byť výsledkom užívania látok, ktoré dokážu s detským či „polodospelým“ organizmom poriadne „zamávať“ dodala Ivanová.

Viac o téme: TragédiaPárty Omamné látkyRožňavaChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu