Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Obrovská tragédia! Vodička si nevšimla chodca na krajnici: Ten vážnym zraneniam podľahol

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BERNOLÁKOVO - Obrovská tragédia sa stala medzi obcami Bernolákovo a Novou Dedinkou, kde 47-ročná vodička predbiehala pred ňou idúce auto. Nevšimla si však chodca na ľavej krajnici, ktorého zrazila. Ten následkom zranení zomrel.

Dopravní policajti boli včera približne o 22:30 privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste 1065 medzi obcami Bernolákovo v smere na Novú Dedinku. Podľa doposiaľ zistených informácií mala "47-ročná vodička vozidla Renault Austral pri predbiehaní tým istým smerom idúceho vozidla Škoda Fabia narazila do 37-ročného chodca, idúceho po ľavej krajnici. Chodec, ktorý bol oblečený v tmavom oblečení a bol bez reflexných prvkov, utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom," informovali o tom bratislavskí policajti.

Poverený príslušník Okrasného riaditeľstva Policajného zboru v Senci začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Presné okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Policajti sa však rozhodli apelovať na všetkých chodcov, aby používali reflexné prvky. "Upršané a hmlisté počasie, tma, ovplyvňujú vašu ne/viditeľnosť na cestnej komunikácií. V tmavom odeve vás vodič spozoruje z 18 m, s reflexnými prvkami ste viditeľní z diaľky 200 m. Odev v oranžovej alebo žltej farbe síce vašu viditeľnosť zvyšuje, ale nie je dostatočnou adekvátnou náhradou reflexného prvku. Povinnosť používania reflexných prvkov ukladá i Zákon o cestnej premávke: „Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.“ poznamenali na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaTragédiaBernolákovoBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu