Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Koniec hnedým banánom: Žena nedá dopustiť na tento trik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Istá žena sa podelila o svoj osvedčený trik, ako zabrániť skazeniu banánov – a ľudia sa už nevedia dočkať, kedy to vyskúšajú. Všetko, čo potrebujete, je kúsok kuchynskej rolky a kvapka vody.

Zdvihnite ruky, ak ste sa niekedy stali obeťou toho, že sa vaše banány zmenili na kašu len niekoľko dní po tom, čo ste si ich kúpili.

Banán je ceľmi obľúbený medzi ľuďmi. Bežné ovocie je známe tým, že je v jednej sekunde pevné ako skala a v druhej sa kazí. Ak nemáte v pláne upiecť veľké množstvo banánového chleba (ako to robili všetci počas lockdownu), prezreté ovocie sa nakoniec dostane do koša.

Jedna žena však prisahá na svoj osvedčený trik, ako udržať banány čerstvé „oveľa dlhšie“. Táto metóda sa dá použiť v priebehu niekoľkých sekúnd a vyžaduje len jednu vec: kuchynská rolka.

Používateľka Dyanne na TikToku ukázala, ako udržiava svoje šesťdňové banány svieže. „Čo robím, je umývať banány v studenej vode a potom ich zabalím do kuchynskej utierky a každé ráno ich udržiavam vlhké,“ povedala.

@dyannemartin50 Wash your BANANAS. Rinse the chemicals off, wrap the stem in a wet paper towel, re-wet that paper towel every morning. Your bananas will last longer!!!!!! #banana #bananas #crazybananas🍌 ♬ original sound - Dyanne

"Toto sú tie isté banány, ktoré som ti ukázal pred šiestimi dňami, pozri... Takže vieš čo, funguje to... Tvoje banány vydržia čerstvé oveľa dlhšie." 

Mnoho divákov reagovalo v komentároch, aby ocenili hack, pričom jeden používateľ ho označil za „bláznivý“. "Ďakujem za tip, pri ďalšej ceste do obchodu kúpim banány a vyskúšam toto," dodal ďalší.

Profesionálny šéfkuchár Peter Sidwell má alternatívnu metódu, ako zabrániť rýchlemu skazeniu vašich banánov. "Banány v skutočnosti uvoľňujú plyn zvaný etylén zo svojich stoniek, ktoré potom dozrievajú a obklopujú ovocie, čím rýchlejšie hnijú," povedal odborník.

Preto odporúča uchovávať banány oddelene od ostatného ovocia, ako sú jablká, hrušky a melóny – ktoré sú „obzvlášť citlivé“ na tento plyn. Sidwell tiež vyzýva Britov, aby na uchovávanie banánov v chladničke používali vrecko na konzervovanie. Malo by sa to však robiť až po dozretí, inak zostanú „tvrdé a bez chuti“.

Žena sa podelila o svoj osvedčený trik na zvýšenie životnosti vašich banánov – a ľudia sa už nevedia dočkať, kedy ho vyskúšajú. Všetko, čo potrebujete, je kus kuchynskej rolky a kvapka vody...
 

Viac o téme: Hnedé banány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu