Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poplach pred zápasmi Ligy majstrov: Islamský štát sa vyhráža teroristickými útokmi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Christophe Ena)

MADRID - Bezpečnostné zložky v európskych veľkomestách musia byť pred utorkovými a stredajšími zápasmi futbalovej Ligy majstrov v mimoriadnej pohotovosti. Teroristická organizácia Islamský štát totiž zverejnila plagát, na ktorom sú vyobrazené štyri futbalové štadióny, terorista so samopalom a nápis “Kill them all,“ teda v preklade “Zabite ich všetkých.“

S odkazom na teroristický server Daeš o tom informovali španielske noviny La Razón. Úvodné zápasy štvrťfinále Ligy majstrov sa budú v utorok hrať na Emirates Stadium v Londýne a Santiago Bernabéu v Madride. V španielskej metropole sa bude hrať aj v stredu na štadióne Metropolitano a okrem toho prebehne zápas aj v Paríži na Parc des Princes.

Španielska vláda na vyhrážky reagovala aktivovaním najvyšších bezpečnostných opatrení. Na zápasoch bude okrem polície prítomných aj tritisíc vojakov. V španielsku je aktuálne vyhlásený štvrtý stupeň protiteroristickej pohotovosti.

Poplach pred zápasmi Ligy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: daeš)

Podobnej hrozbe museli fanúšikovia čeliť aj na konci marca na zápase medzi nemeckým Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund. Médium Sarh al-Khilafah vtedy zverejnilo obrázok, ktorý vyzýval na útoky proti ľuďom v Allianz Arene. K tým napokon nedošlo.

Teroristický útok počas zápasu kvalifikácie EURO 2024

Fanúšikovia majú ešte stále v živej pamäti teroristický útok z októbra minulého roka, po ktorom sa nedohral zápas futbalovej  kvalifikácie medzi Belgickom a Švédskom. Pri streľbe vtedy zomreli v širšom centre Bruselu dvaja fanúšikovia Švédska a päťdesiat tisíc divákov na mieste dostalo pokyn, aby kvôli bezpečnosti zostali na štadióne. Obe obete streľby mali na sebe dres Švédska.

Viac o téme: HrozbaŠpanielskoLiga majstrovTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu