Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Útok nožom a streľba v nákupnom centre! Austrálske médiá informujú o obetiach na životoch

V nákupnom centre v Sydney dobodali viacero osôb Zobraziť galériu (6)
V nákupnom centre v Sydney dobodali viacero osôb (Zdroj: SITA/AP/Steven Saphore/AAP)

SYDNEY- Austrálska polícia v sobotu oznámila, že zasahovala v reakcii na útok bodnou zbraňou na viacero osôb v nákupnom centre v Sydney. Austrálske médiá informovali aj o streľbe a obetiach na životoch.

Aktualizované 12:26

Austrálsky premiér Anthony Albanese v sobotu vyjadril zdesenie v spojitosti so sobotňajším útokom nožom v nákupnom centre v Sydney, pri ktorom prišlo o život najmenej šesť ľudí.Austrálčania sú podľa jeho slov v myšlienkach s obeťami útoku a ich blízkymi osobami. Premiér sa tiež poďakoval ľuďom, ktorí na mieste incidentu pomáhali, polícii a záchranným zložkám. Dodal, že útočník podľa domnienok konal sám.

Útok v nákupnom centre v Sydney
Zobraziť galériu (6)
Útok v nákupnom centre v Sydney  (Zdroj: TASR/AP Photo/Rick Rycroft)

archívne video

Povodne v Austrálii si vyžiadali už 20 obetí (Zdroj: Profimedia)

Viacero osôb prišlo o život po tom, ako utrpeli bodné rany a jednu osobu zastrelili policajti. Nákupné stredisko bolo uzavreté a osoby, ktoré sa v ňom nachádzali, evakuovali, píše agentúra AP. Polícia ľudí vyzvala, aby sa okolitej oblasti vyhýbali.

Denník The Sydney Morning Herald (SMH) na svojej webovej stránke písal o štyroch obetiach bodných rán, polícia však tieto informácie bezprostredne nepotvrdila.

Ide o centrum Westfield Bondi Junction vo východnej časti Sydney. Na videách zverejnených na sociálnych sieťach je možné vidieť množstvo sanitiek a policajných áut i davy ľudí v okolí centra.
 

Viac o téme: Nákupné centrumPolícia útok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu