Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MIMORIADNY ONLINE V Kyjeve bolo počuť výbuchy! Šlo zrejme o ďalší raketový útok: Hlásia štyroch zranených

Hasiči zasahujú v Kyjeve po raketovom útoku Zobraziť galériu (6)
Hasiči zasahujú v Kyjeve po raketovom útoku (Zdroj: Facebook/ДСНС України )

MOSKVA/KYJEV - Útok dronmi spôsobil v noci na dnes požiar v elektrárni v Novočerkassku na juhozápade Ruska. Informuje o tom ruskojazyčný server BBC s odvolaním sa na ruské telegramové kanály. Agentúra Reuters napísala, že požiar už bol uhasený, ale dva bloky elektrárne museli byť odstavené. Situáciu na Ukrajine sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 760

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 760 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

21:40 Rusko spustilo raketový útok na Kyjev 25. marca, pričom okrem iných zbraní použilo aj úplne novú hypersonickú riadenú strelu Zircon.

20:58 Ruský útok na Odesu zranil 4 ľudí.

19:38 Kuleba tento týždeň potvrdil svoju vôbec prvú návštevu Indie.

18:00 Ruské útoky prinútili Charkov predčasne ukončiť vykurovaciu sezónu v meste.

17:24 Straty ruského vybavenia na Ukrajine presahujú 15 000, hovorí skupina Oryx OSINT.

16:53 Ruská ropná rafinéria Kujbyšev zastavila jednu z primárnych jednotiek po útoku dronu.

15:15 Zelensky a Kuleba naliehajú na spojencov, aby poslali viac protivzdušnej obrany po ruskom údere na Kyjev.

15:36 Manželka uväzneného kritika Kremľa Vladimira Kara-Murzu v pondelok vyzvala na výmenu väzňov s cieľom zachrániť jej manžela a ďalších politických väzňov v Rusku. Reagovala na slová tímu ruského opozičného politika Alexeja Navaľného, ktorý zomrel predošlý mesiac v trestaneckej kolónii. Podľa jeho vyjadrenia bola dohoda o prepustení Navaľného v rámci výmeny väzňov "v záverečnej fáze".

15:24 Ruský veľvyslanec vo Varšave sa nedostavil na poľské ministerstvo zahraničných vecí, kam ho predvolali pre víkendové narušenie poľského vzdušného priestoru ruskou riadenou strelou."Veľvyslanec sa dnes nedostavil na ministerstvo, kde mal vysvetliť incident s ruskou riadenou strelou, ktorá 24. marca narušila poľský vzdušný priestor," vyhlásil hovorca ministerstva Pawel Wronski.

15:11 Je dôležité, aby oblasť atómovej energetiky bola aj naďalej oblasťou normálnej medzinárodnej spolupráce, ako to možno vidieť aj v prípade rozšírenia juhomaďarskej atómovej elektrárne Paks. Povedal to v pondelok v ruskom meste Soči maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó.

15:03 Ruský útok na Vovčansk v Charkovskej oblasti zabil staršieho muža.

14:16 Tieto fotografie ukazujú následky ruského raketového útoku v Kyjeve.

13:40 Deväť zranených pri ruskom raketovom útoku na Kyjev. Informoval o tom portál The Kyiv Independent.

13:23 Budova Kyjevskej štátnej akadémie dekoratívnych a úžitkových umení a niekoľko obytných domov boli poškodené troskami rakiet v kyjevskej štvrti Pečerskij. Informoval o tom portál The Kyiv Independent.

12:22 Pri najnovšom rozsiahlom útoku na ukrajinskú energetickú infraštruktúru zasiahlo Rusko v nedeľu (24. 3.) aj ukrajinský podzemný zásobník plynu. Dodávky suroviny však zastavené neboli. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na ukrajinskú ropnú a plynárenskú spoločnosť Naftogaz.

11:59 Ruský guvernér tvrdí, že požiar v elektrárni v Rostovskej oblasti vyradil z prevádzky 2 bloky. Transformátorová stanica v Novočerkasskej štátnej oblastnej elektrárni v ruskej Rostovskej oblasti v noci na 25. marca zachvátil požiar, tvrdí oblastný gubernátor. Informoval o tom portál The Kyiv Independent.

11:01 Piatich zranených pri ruskom raketovom útoku na Kyjev. Od 11:42 miestneho času je známych päť zranených pri rannom raketovom útoku Ruska na Kyjev, uviedol 25. marca starosta mesta Vitalij Kličko. Informoval o tom portál The Kyiv Independent.

Hasiči zasahujú v Kyjeve po raketovom útoku
Zobraziť galériu (6)
Hasiči zasahujú v Kyjeve po raketovom útoku  (Zdroj: Facebook/ДСНС України )

Hasiči zasahujú v Kyjeve po raketovom útoku
Zobraziť galériu (6)
Hasiči zasahujú v Kyjeve po raketovom útoku  (Zdroj: Facebook/ДСНС України )
10:31 Od 11:22 miestneho času sú známi štyria zranení pri rannom raketovom útoku Ruska na Kyjev, uviedol 25. marca starosta mesta Vitalij Kličko. Informoval o tom portál The Kyiv Independent.

9:59 Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová v pondelok varovala pred rastúcimi hrozbami ruskej hybridnej vojny, ktorej súčasťou je konvenčná aj kybernetická špionáž. Zároveň obvinila Kremeľ z úmyselného podnecovania migrantov k presunu do západnej Európy, informuje agentúra DPA.

9:49 V Kyjeve bolo počuť viacero výbuchov. Podľa novinárov Kyiv Independent, ktorí boli na mieste, bolo 25. marca približne o 10.30 miestneho času v hlavnom meste počuť viacero výbuchov v rámci leteckého poplachu. Po výbuchoch bolo na oblohe na východnom brehu Kyjeva vidieť stĺp dymu, uviedol reportér Kyiv Independent.

9:48 Ruská vyloďovacia loď bola "kriticky poškodená" ukrajinským raketovým útokom, tvrdí vojenská rozviedka. Ukrajinská vojenská spravodajská služba (HUR) uviedla, že "Jamal" utrpel "dieru v hornej palube, ktorá spôsobila, že sa prevrátil na pravý bok". Píše o tom portál The Kyiv Independent.

9:13 Jedenásť ľudí v noci na dnes utrpelo zranenia v juhoukrajinskom Mykolajive po tom, čo obytný dom zasiahli úlomky z ruských útočných dronov zostrelených protivzdušnou obranou. Informuje o tom dnes portál Ukrajinska pravda s odvolaním sa na južné veliteľstvo ukrajinskej armády. V Odeskej oblasti sú poničené dve elektrické stanice.

8:22 Ukrajinská armáda v noci na pondelok pri odrážaní nočných útokov v Mykolajivskej a Odeskej oblasti zneškodnila štyri samovražedné drony. Informovala o tom britská stanica BBC. V meste Mykolajiv v dôsledku dronového útoku došlo k poškodeniu energetického zariadenia a bytového domu, kde bolo zranených niekoľko osôb.

7:47 Ruská opozícia kritizovala v nedeľu po útokoch na moskovskú koncertnú sálu sľuby tamojšieho prezidenta Vladimira Putina v oblasti bezpečnosti a označila ich za nedodržané, píše o tom agentúra AFP. Opozícia v tejto súvislosti podotkla, že ruské tajné služby sú príliš zamestnané naháňaním kritikov Kremľa, miesto aby sa sústredili na aktuálne bezpečnostné hrozby.

7:33 Ruské sily zasiahli tri komunity v severovýchodnej Sumskej oblasti na Ukrajine počas 12 samostatných útokov počas dňa, informovala vojenská správa Sumskej oblasti. Píše o tom portál The Kyiv Independent.

6:26 Traja zo štyroch podozrivých z útoku v koncertnej sále na predmestí Moskvy, ktorý si vyžiadal viac ako 130 obetí, v nedeľu pred súdom priznali vinu. Informáciu priniesla agentúra AP.

6:24 Súd v Moskve obvinil štyroch ľudí podozrivých z piatkového útoku v koncertnej sieni v meste Krasnogorsk na západnom okraji ruskej metropoly z teroristického činu spáchaného v skupine. Hrozí im doživotie, uviedla agentúra TASS. Na všetkých štyroch súd uvalil väzbu na dobu najmenej dvoch mesiacov alebo kým sa neuskutoční súdny proces. Pri útoku zahynulo najmenej 137 ľudí, ďalších viac ako 180 je ich zranených, uviedli v aktualizovanej bilancii moskovské úrady.

Útok dronov zasiahol ruskú elektráreň

Jeden z telegramových kanálov informoval o výbuchoch pri tepelnej elektrárni a tiež o prelete zhruba 20 dronov nad oblasťou, ktorá sa nachádza neďaleko Rostova na Done. Gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev na telegrame požiar v elektrárni potvrdil, aj keď nenapísal, čo k nemu viedlo. Oznámil, že sa ho rýchlo podarilo uhasiť, dva bloky zariadenia sú ale mimo prevádzky. Nikto podľa neho nebol zranený.

Neskôr ruské ministerstvo obrany doplnilo, že protivzdušná obrana nad regiónom susediacim s Ukrajinou zostrelila 11 bezpilotných lietadiel.

Viac o téme: VojnaBojeútok RuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu