Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Poplach v Poľsku: Ruská raketa narušila vzdušný priestor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/@tassagency_en)

VARŠAVA - Ruská riadená strela vypálená počas útokov na západe Ukrajiny v nedeľu ráno na krátky čas narušila vzdušný priestor Poľska, informuje agentúra AFP a DPA. Poľsko uviedlo, že bude od Moskvy žiadať vysvetlenie.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 759 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Aktualizované o 10:35

Hovorca poľského ministerstva zahraničných vecí Pawel Wronski vo vyhlásení uviedol, že Poľsko bude od Moskvy žiadať vysvetlenie. Ruskú federáciu vyzval, aby ukončila svoje letecké útoky voči ukrajinským obyvateľom a územiu, ukončila vojnu a sústredila sa na svoje domáce záležitosti.

Generálny štáb poľských ozbrojených síl na sociálnej sieti X oznámil, že o 4.23 h bol vzdušný priestor krajiny narušený riadenou strelou vypálenou ruským lietadlom. Strela v poľskom vzdušnom priestore zotrvala 39 sekúnd a vojenské radarové systémy ju počas tejto doby sledovali.

Rusko v noci na nedeľu uskutočnilo vzdušné útoky na ukrajinské hlavné mesto Kyjev a Ľvovskú oblasť na západe Ukrajiny, ktorá má spoločné hranice s Poľskom. Na Ukrajine bol v noci vyhlásený celoštátny letecký poplach. Operačné veliteľstvo poľských ozbrojených síl (RSZ) uviedlo, že jeho sily sú v stave zvýšenej pohotovosti z dôvodu "intenzívnej aktivity" diaľkového letectva Ruskej federácie v noci na nedeľu a raketových útokov na Ukrajine.

Viac o téme: StrelaRuskoPoľskoUkrajinaNarušenie priestoru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu