Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spojené štáty varovali Rusko pred teroristickým útokom: Putin sa tomu vysmial, zahynuli aj deti!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

WASHINGTON - Spojené štáty začiatkom marca varovali ruské úrady pred teroristickým útokom, ktorého terčom by mohli byť "veľké zhromaždenia" v Moskve, uviedol v piatok Biely dom, niekoľko hodín po tom, ako pri masovej streľbe pri ruskom hlavnom meste zahynulo najmenej 115 ľudí. Informuje o tom agentúra AFP.

"Začiatkom tohto mesiaca mala vláda USA informácie o plánovanom teroristickom útoku v Moskve - potenciálne zameranom na veľké zhromaždenia, vrátane koncertov" a Washington "tieto informácie poskytol ruským orgánom", uviedla hovorkyňa Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Adrienne Watsonová.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 686 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Watsonová dodala, že administratíva amerického prezidenta Joea Bidena dodržiava dlhodobú politiku "povinnosti varovať", v rámci ktorej USA upozorňujú štáty alebo skupiny, keď získajú informácie o konkrétnych hrozbách únosu alebo zabitia s početnými obeťami.

Do koncertnej sály Crocus City Hall vpadli v piatok večer pravdepodobne piati muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov najmenej 60 ľudí a 100 zranili. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.

Počet obetí stúpol na 115

Počet obetí včerajšieho útoku v Moskve stúpol na 115. Píše to Tass s odvolaním sa na investigatívne zdroje. Telá ďalších obetí našli záchranári na mieste teroristického útoku na koncertnú sálu Crocus City Hall v Moskve, uviedla ruská vyšetrovacia komisia na svojom telegramovom kanáli, citovanom agentúrou Interfax. "Pohotovostné služby našli telá ďalších obetí na mieste teroristického útoku na radnicu Crocus pri odpratávaní trosiek," napísala Komisia.

Medzi obeťami sú aj tri deti

Medzi obeťami masakry na radnici Crocus v Krasnogorsku na severnom predmestí Moskvy sú tri deti. Informovala o tom ruská agentúra Ria, ktorá prináša správy potvrdené úradmi.

Viac o téme: StreľbaVarovanieTeroristický útokRuskoUSAMoskvaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu