Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V priebehu 24 hodín bolo zabitých v Pásme Gazy najmenej 81 ľudí

Palestínčania utekajú na juh v tretí deň prímeria medzi Izraelom a Hamasom na ceste Salah al-Din v centrálnej časti Pásma Gazy v nedeľu 26. novembra 2023.
Palestínčania utekajú na juh v tretí deň prímeria medzi Izraelom a Hamasom na ceste Salah al-Din v centrálnej časti Pásma Gazy v nedeľu 26. novembra 2023. (Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Moussa)

GAZA - V Pásme Gazy bolo za posledných 24 hodín zabitých najmenej 81 ľudí, uviedlo v pondelok tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Informuje o tom agentúra AFP.

archívne video

Šachta pod stolom v detskej izbe viedla do tunela, v ktorom boli zbrane, vrátane rakiet RPG, a slúžil ako výcvikový a bojový priestor. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

V priebehu viac ako päť mesiacov trvajúcej vojny medzi Izraelom a palestínskymi militantmi je tak celkový počet obetí najmenej 31.725 ľudí, zranených bolo najmenej 73.792 ľudí. Uviedlo to ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy, ktoré ovláda Hamas. Vojna v Pásme Gazy sa začala útokom Hamasu zo 7. októbra, ktorý si v Izraeli vyžiadal približne 1160 mŕtvych, prevažne civilistov a asi 250 rukojemníkov bolo unesených do Pásma Gazy. Izraelská armáda sa v rámci odvetnej protiofenzívy pokúša zničiť Hamas.

Viac o téme: ObeteIzraelGazaPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu