Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Francúzski colníci zhabali tonu kokaínu v neuveriteľnej hodnote: Ukrýval sa v kontajneri s cukrom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Colníci v severofrancúzskom prístave Le Havre zhabali viac ako tonu kokaínu, ktorý bol ukrytý v kontajneri s nákladom cukru z Brazílie. Trhová hodnota zhabanej drogy sa odhaduje na 32 miliónov eur. Ako v pondelok informovala francúzska televízia BFM, kontraband bol odhalený ešte 23. januára.

Tento náklad predtým bez problémov prešiel cez prístavy Rotterdam (Holandsko) a Antverpy (Belgicko), ktoré sú dvomi "hotspotmi" pre dovoz kokaínu z Južnej Ameriky do Európy. Vyšetrovaním vo Francúzsku sa zistilo, že počas prekládky v Antverpách sa časť kokaínového nákladu dostala do rúk obchodníkov s drogami, ktorí však nemali dostatok času na vyloženie celého kontrabandu.

archívne video

Policajtom sa podarilo rozložiť drogový gang. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Pri prehľadaní kontajnera v prístave Le Havre sa potom našlo okolo 50 športových tašiek s vyše tonou kokaínu, ktorý bol balený v bochníkoch podobných chlebu. "Vieme si predstaviť, že v tomto kontajneri boli pôvodne asi tri tony kokaínu," uviedol pre BFM zdroj blízky vyšetrovaniu, v ktorého rámci sa pátra po hlavných aktéroch tohto medzinárodného obchodu s drogami.

Prístav Le Havre zostáva hlavnou destináciou vo Francúzsku pre dovoz kokaínu v kontajneroch. V roku 2022 tam bolo zhabaných takmer 10,4 tony kokaínu. Francúzsky minister pre verejné financie Thomas Cazenave minulý piatok oznámil posilnenie prostriedkov na boj proti narkotikám vo francúzskych prístavoch. Avizoval okrem iného dodanie mobilného skenera schopného skontrolovať viac ako 70 kontajnerov denne.

Viac o téme: CukorPolícia FrancúzskoBrazíliaDrogyKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu