Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Drogami zo Slovenska zásobovali Česko! Úspešná akcia polície: Zadržali kokaín, pervitín, hotovosť aj zbrane

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Polícia SR, policie.cz)

PRAHA - Českí policajti z protidrogovej centrály stíhajú 14 ľudí kvôli dovážaniu drog zo Slovenska. Spoločne so slovenskými kolegami zaistili takmer 100 kilogramov hašišu, päť kilogramov kokaínu, pervitín a ďalšie drogy, ďalej laboratórium pre výrobu drog, nelegálne držané zbrane, autá a hotovosť.

Hlavným obvineným je cudzinec (pravdepodobne Slovák), ktorý dodával kokaín a pervitín na drogový trh v Prahe, Kráľovskom a Pardubickom kraji a prípravky s pseudoefedrínom aj do výrobní drog v Stredočeskom kraji. Informovala o tom v stredu polícia na webe.

Drogami zo Slovenska zásobovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: policie.cz)

Medzi zadržanými je 11 Čechov a traja cudzinci (pravdepodobne Slováci). Členov organizovanej skupiny polícia obvinila za distribúciu liečiv s obsahom pseudoefedrínu, ďalej potom za predaj metamfetamínu (pervitínu) a kokaínu. "Dvanásť ľudí je vo väzbe, dvaja sú vyšetrovaní na slobode. Podľa závažnosti trestnej činnosti hrozia obvineným rôzne tresty, niektorým až 18 rokov väzenia," uviedla polícia.

Hlavným obvineným je cudzinec. Ďalší zadržaní sú podozriví z toho, že s dovezenými drogami ďalej obchodovali. Jeden cudzinec dodával výrobcovi pervitínu látky potrebné na výrobu, ďalší stíhaný pervitín vyrábal a dvaja Česi poskytovali na výrobu drog svoje nehnuteľnosti výmenou za vyrobené drogy.

Česká polícia stíha 14 ľudí kvôli dovážaniu drog zo Slovenska (Zdroj: policie.cz)

Počas akcie s krycím názvom Konor zaistili policajti v Česku a na Slovensku drogy, prípravky s pseudoefedrínom, ktoré sa na výrobu drog využívajú, tri nelegálne držané ručné strelné zbrane, laboratórium pre výrobu drog, niekoľko áut a ďalej 405.500 Kč a 25.945 eur. Akcii predchádzalo sedemmesačné vyšetrovanie.

Viac o téme: ČeskoSlovenskoDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu