Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poľský premiér kritizoval šéfov diplomacie Slovenska a Maďarska za schôdzku s Lavrovom

Donald Tusk
Donald Tusk (Zdroj: SITA/AP Photo/Omar Havana)

VILNIUS - Poľský premiér Donald Tusk v pondelok ostro kritizoval ministrov zahraničných vecí Slovenska a Maďarska za stretnutie so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom na okraj diplomatického fóra v Turecku.

Podľa Tuska schôdzka s Lavrovom minulý piatok, teda v ten istý deň, keď bol v Moskve pochovaný ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj, "nebola len vecou dobrého alebo zlého vkusu"."Hodovanie v deň pohrebu Alexeja Navaľného... je len ďalším prejavom maďarskej vlády, ktorý ťažko akceptujeme z morálnych a politických dôvodov," povedal Tusk na tlačovej konferencii v Litve.

Šéfovia diplomacie Slovenska a Maďarska, Juraj Blanár a Péter Szijjártó, sa s Lavrovom stretli v piatok na okraj diplomatického fóra v tureckom letovisku Antalya. Szijjártó následne zverejnil podrobnosti z ich večere na svojom profile na sociálnej sieti, spresňuje AP.

"Kolegovia v Bratislave a v Budapešti znovu dokazujú, že na isté záležitosti máme príliš rozdielne názory," podotkol poľský premiér s tým, že sa to určite týka postoja k Rusku a jeho vojenskej agresii voči Ukrajine. Litovská premiérka Ingrida Šimonyté, s ktorou sa Tusk počas návštevy Vilniusu stretol, označila schôdzky s Lavrovom za "poľutovaniahodnú voľbu".
 

Viac o téme: SlovenskoMaďarskoDonald TuskJuraj BlanárSergej LavrovPéter Szijjártó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu