Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stretnutie so Sergejom Lavrovom bolo súčasťou diplomatického fóra, tvrdí Blanár

Juraj Blanár
Juraj Blanár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Stretnutie s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom bolo súčasťou diplomatického fóra. Vyplýva to z vyjadrenia ministra zahraničných vecí Juraja Blanára (Smer-SD) v reakcii na kritiku stretnutia.

"Organizátorom diplomatického fóra v Antalyi bol náš spojenec z NATO, Turecko, ktoré je Severoatlantickej aliancii jedným z najvýznamnejších partnerov a práve ktoré na fórum pozvalo ruského ministra Lavrova," uviedol na sociálnej sieti. Podotkol, že podstatou diplomacie je stretávať sa a komunikovať aj s ľuďmi, ktorí majú iný názor. Deklaroval, že zahraničnú politiku robí vláda tak ako avizovala, na všetky štyri strany. Položil tiež rečnícku otázku, či bude prezidentka v tejto súvislosti kontaktovať aj prezidenta Tureckej republiky Recepa Tayyipa Erdogana.

archívne video

Robert Fico reaguje na stretnutie Juraja Blanára s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Blanár sa v dňoch 1. - 2. marca zúčastnil na treťom ročníku diplomatického fóra v tureckej Antalyi organizovaného pod záštitou prezidenta Tureckej republiky Recepa Tayyipa Erdogana. Stretol sa aj s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom, predmetom ich rokovaní bola aj vojna na Ukrajine.

Viac o téme: Juraj BlanárSergej Lavrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu