Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri útoku Izraela zahynuli traja bojovníci hnutia Hizballáh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Leo Correa)

BEJRÚT - Izraelský nálet na vozidlo na juhu Libanonu pripravil v sobotu o život troch bojovníkov Iránom podporovaného libanonského hnutia Hizballáh, uviedli nemenované bezpečnostné zdroje. Informujeme podľa agentúry AFP.

Ide o najnovší útok počas takmer piatich mesiacov eskalácie cezhraničnej paľby medzi Izraelom a hnutím Hizballáh. Od vypuknutia vojny v Pásme Gazy medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas 7. októbra minulého roka Hizballáh takmer denne podniká útoky z Libanonu na územie severného Izraela na podporu svojich spojencov z Hamasu. Izrael naopak útočí na juh Libanonu.

Libanonské štátne médiá uviedli, že "nepriateľský dron ráno zaútočil na ceste k Nakúre", pobrežnému mestu blízko hraníc s Izraelom. Na miesto následne prišli sanitky. AFP citovala nemenovaný zdroj, podľa ktorého zahynuli traja bojovníci Hizballáhu. Samotné hnutie vo vyhlásení potvrdilo, že traja jeho členovia zahynuli "mučeníckou smrťou na ceste do Jeruzalema". Ide o frázu, ktorú Hizballáh používa, keď spomína svojich bojovníkov padlých v dôsledku izraelskej paľby. Cezhraničné nepokoje vyvolali obavy z rozšírenia konfliktu medzi Hizballáhom a Izraelom, ktorí proti sebe viedli vojnu naposledy v roku 2006, pripomína AFP.

Viac o téme: Bojovníciútok IzraelHizballáh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu