Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Krvavá dráma v Karibiku: Po úteku väzňov bol na jachte zavraždený manželský pár

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Kenton X. Chance, gofundme/Jessica Maus)

SAN JUAN - Karibikom otriasol ešte minulý týždeň prípad unesenej jachty s americkým párom na palube. Miestna polícia teraz prípad uzavrela s tým, že dvojica bola zavraždená a ich telá útočníci pravdepodobne hodili do oceánu. Hlavnými podozrivými sú traja muži, ktorí len deň pred únosom utiekli z väzenia v Grenade.

Policajný komisár Kráľovského policajného zboru Grenada Don McKenzie uviedol, že traja väzni utiekli 18. februára z policajnej stanice South Saint George. Nasledujúci deň uniesli výletnú jachtu a na nej zamierili do štátu Svätý Vincent a Grenadíny, kde ich zatkli minulú stredu, povedal. Informuje o tom agentúra AP. Muži vo veku 30, 25 a 23 rokov boli uväznení za násilné trestné činy. 

Krvavá dráma v Karibiku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Royal Grenada Police Force )

"Informácie naznačujú, že počas cestovania medzi Grenadou a Svätým Vincentom sa zbavili pasažierov," povedal McKenzie. Na lodi, ktorú našli opustenú na Svätom Vincente, boli stopy násilia. Na palube a v kabíne bolo porozhadzovaných niekoľko vecí a objavili tam červenú látku, ktorá pripomína krv. Podozrivých vyšetrujú pre niekoľko trestných činov vrátane „ublíženia na zdraví.“

Krvavá dráma v Karibiku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images, SITA/AP/Kenton X. Chance)

McKenzie uviedol, že polícia začala vyšetrovanie úteku z väzenia a zisťuje, či išlo o „zlyhanie systému“ alebo chybu jednotlivca. "Všetky aspekty tohto vyšetrovania sú na stole," povedal a dodal, že policajná stanica, kde boli traja muži zadržiavaní, má "dostatočnú bezpečnosť na to, aby sa zabránilo podobnému incidentu."

Nezisková organizácia Salty Dawg Sailing Association identifikovala vlastníkov jachty ako Ralpha Hendryho a Kathy Brandelovú. Išlo o dlhoročných členov združenia, pričom ich nazvali „srdečnými a schopnými.“ Pár z Virginie pred cestou predal dom a rozhodli sa stráviť zimu v Karibiku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu