Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kuriózny útek z väzenia: Nebezpečnému zločincovi stačila parochňa a ženské šaty, úrady ho nevedia dolapiť!

(Zdroj: thinkstock)

CARACAS - Hanbe a posmeškom musí čeliť venezuelská väzenská služba po tom, ako bizarným spôsobom nechali ujsť nebezpečného vraha. 25-ročný zločinec Manuel Lorenzo Ávila Alvarado opustil väznicu po návštevných hodinách s parochňou na hlave prezlečený za ženu, pričom nevzbudil ani náznak podozrenia.

Podľa správ z miestnych novín sa incident odohral 13. marca, keď Alvarado využil svoju manželskú návštevu ako príležitosť na útek. Vo väzení sedel za vraždu a lúpež s priťažujúcimi okolnosťami. Jeho partnerka mu do miestnosti pre návštevy pravdepodobne prepašovala ženské šaty a blonďavú parochňu. To využil na útek a po konci návštevných hodín si prezlečený za ženu bez problémov odpochodoval na slobodu spolu s ďalšími návštevníkmi väznice.  

Neobvyklý útek mali dokonca zaznamenať aj bezpečnostné kamery, pričom Alvarado nevzbudil žiadne podozrenie. V súvislosti s týmto prípadom sú teraz predmetom vyšetrovania aj štyria dozorcovia, ktorí si v tom čase nič podozrivé nevšimli.

Pátranie po Alvaradovi je podľa juhoamerických médií do dnešného dňa stále neúspešné. Do problémov sa navyše dostala aj jeho priateľka, ktorá je považovaná za spolupáchateľa a polícia pátra aj po nej.

Nejde o prvý prípad

Zaujímavé je, že to nie je prvý prípad, keď mužský väzeň použil na útek prestrojenie za ženu. Pred niekoľkými rokmi sa rovnaký kúsok podaril mužovi z Paraguaja s prezývkou "Gordito Lindo", ktorý si nasadil čiernu parochňu, make-up a ženské šaty a vyšiel pred dvere väznice. Jeho sloboda však trvala krátko, keďže sa ho úradom podarilo zadržať v priebehu niekoľkých hodín.

Viac o téme: VenezuelaÚtek z väzenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu