Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nákladná loď narazila do mosta: Tragédia si vyžiadala najmenej dva životy a zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Prinajmenej dvaja ľudia prišli o život a ďalší traja sú nezvestní po nehode nákladnej lode, ktorá narazila vo štvrtok ráno do mosta v provincii Kuang-tung na juhu Číny. Most sa čiastočne zrútil. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Miestny úrad pre námornú dopravu uviedol, že po zrážke sa z mosta do vody alebo na samotnú nákladnú loď zrútilo päť vozidiel vrátane motorky.

archívne video

Kontrolný deň na moste na ceste I/66 v Kežmarku (Zdroj: TASR/František Iván)

Kontajnerová loď sa plavila medzi mestami Fo-šan a Kanton, keď okolo 05.30 h ráno miestneho času (v stredu 22.30 h SEČ) narazila do mostných pilierov. Dvoch ľudí sa podarilo zachrániť, zatiaľ čo dvaja ďalší prišli o život a traja sú nezvestní. Jeden člen posádky nákladnej lode utrpel ľahké zranenia. Námorný úrad informoval, že príčina nehody sa vyšetruje, pričom na mieste naďalej pokračuje záchranná akcia.

Z mosta sa zrútil autobus, tri autá a elektrická motorka. Autobus, v ktorom bol len vodič, a jeden z vozidiel spadli do vody, dve autá a motorka na nákladnú loď. Vodič autobusu pád prežil. O život prišli dvaja ľudia, zranený bol tiež člen posádky plavidla. Na mieste sú aj naďalej záchranári vrátane šiestich potápačov. Prečo plavidlo do mosta narazilo, sa vyšetruje. Majiteľ lode bol zadržaný.

Viac o téme: NehodaTragédiaNákladná loďČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu