Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vdova po Navaľnom zverejnila srdcervúce VIDEO: Viem, prečo ho dal Putin zavraždiť!

Julija navaľná obvinila zo smrti manžela Putina.
Julija navaľná obvinila zo smrti manžela Putina. (Zdroj: X)

MOSKVA - Vdova po ruskom opozičnom vodcovi Alexejovi Navaľnom dnes obvinila z manželovej smrti ruského prezidenta Vladimíra Putina. Vo video odkaze uviedla, že chce pokračovať v práci svojho muža a bojovať za slobodné Rusko. Uviedla, že Putin Navaľného zabil, pretože "ho nedokázal zlomiť", a prisľúbila, že čoskoro spoločne s manželovými spolupracovníkmi prehovorí o konkrétnej príčine, prečo sa ho šéf Kremľa rozhodol odstrániť. Julija Navaľná sa dnes v Bruseli zúčastňuje na zasadnutiach únijných ministrov zahraničia.

Navaľná uviedla, že chce žiť v slobodnom Rusku a chce ho pomôcť vybudovať. Dodala, že smrť jej muža Alexeja jej zlomila srdce, nemôže sa ale vzdať a musí pokračovať v jeho práci.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 725 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

"Budem pokračovať v práci Alexeja Navaľného. Pokračovať v práci za našu krajinu a vyzývam vás, aby ste stáli po mojom boku," apelovala v emotívnom videoprejave Navaľná. Rusov vyzvala, aby sa nebáli a konali.

"Jedine tak a nijako inak sa nemysliteľná obeť, ktorú priniesol, nestane zbytočnou. Nebojím sa a vy sa tiež nebojte," zdôraznila.

Ruské úrady podľa nej teraz skrývajú telo jej manžela. Obvinila ich, že čakajú na to, až z jeho tela vyprchajú stopy nervovo paralytickej látky novičok. Vyhlásila tiež, že vie, prečo nechal Putin Navaľného zabiť.

"Vieme, prečo konkrétne Putin Alexeja pred troma dňami zabil. Čoskoro vám o tom povieme," povedala Navaľná.

Navaľnyj bol roky hlavnou tvárou ruskej opozície a hlasno kritizoval režim prezidenta Vladimíra Putina predovšetkým za korupciu. Od roku 2021 bol vo väzení. Minulý týždeň v piatok väzenská služba uviedla, že 47-ročnému politikovi sa po prechádzke vo väzenskej kolónii za polárnym kruhom urobilo zle, stratil vedomie a nepodarilo sa ho oživiť.

V Rusku sa v polovici marca uskutočnia prezidentské voľby. Hlasovanie bude tentoraz prvýkrát trojdňové, od 15. do 17. marca. Všeobecne sa očakáva víťazstvo terajšieho prezidenta Putina, ktorý by si tak mal zabezpečiť zotrvanie v Kremli až do roku 2030, pokiaľ však teraz 71-ročný politik šesťročný mandát dokončí.

Viac o téme: VdovaAlexej NavaľnyjJulija Navaľná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu