Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Turisti v Tatrách zažili dovolenku ako z hororu! Svahy bez snehu ich vyhnali na jediné miesto a nastal totálny chaos

V poľských Tatrách sa nedostatok snehu rozhodli riešiť návštevou termálnych kúpeľov
V poľských Tatrách sa nedostatok snehu rozhodli riešiť návštevou termálnych kúpeľov (Zdroj: Tiktok/IG K_rystian1993)

ZAKOPANE – Počasie v poľských Tatrách v posledných dňoch neprialo lyžovaniu. Nedostatok snehu však návštevníkov od dovoleniek neodradil a svahy vymenili za termálne kúpele. Sociálne siete tak zaplavili videá ako sa davy ľudí tlačia vo vírivkách, v bufetoch alebo v radoch na lístky na vstup.

Videá sa objavili na sociálnych sieťach iba pred niekoľkými dňami, no už vyvolali davovú psychózu. Mnohí neveria vlastným očiam, ako zúfalí ľudia namiesto lyžovania hľadajú útočisko v inej forme aktívneho odpočinku a neváhajú stáť dlhé hodiny v radoch na lístky do termálnych kúpeľov, alebo sa tlačia v bazénoch v takých počtoch, že si zaplávať naozaj nedokážu.

Pád poľského turistu v Tatrách (Zdroj: Horská záchranná služba)

Video je z termálnych kúpeľov v poľskom meste Chochołów. Práve tu sa mali zákazníci sťažovať na preplnené bazény a púšťanie ďalších návštevníkov na vstup aj nad rámec normy. „Plakal by som, keby som si šiel oddýchnuť a videl niečo také,“ napísal jeden z komentujúcich k príspevku na sociálnej sieti, ktorý si vyslúžil viac ako 500 komentárov.

Ďalší z komentujúcich sa priznal, že tajne dúfal, že keď sa v akvaparku objaví v týždni doobeda, vyhne sa dlhým radám, no opak bol pravdou. „Síce som sa vyhol státiu v strašne dlhých radoch k pokladniam ale nevedel som nájsť voľné miesto v bazéne.“ Rovnakú informáciu potvrdil aj ďalší návštevník, ktorý uviedol, že bolo takmer nemožné odpočinúť si v bazéne, lebo každú chvíľu ho niekto postrčil z vodného baru so šálkou piva v ruke. Iný uviedol, že vo vírivkách to vyzeralo ako v takej „ľudskej polievke“ a voľné miesto nebolo možné nájsť vôbec.

Rovnaké rady však našli návštevníci aj v reštaurácii. Hoci jedlá sú bufetového charakteru, voľné miesto na jedenie bolo rovnako nemožné nájsť. Mnohí preto napriek tomu, že si zaplatili za vstup, davy ľudí na každom kroku ich odradili a neštastní odchádzali domov. Zamestnanci však v tomto prípade odmietajú vrátiť peniaze a vstup nadmerného počtu ľudí do budúcna neplánujú limitovať.

Viac o téme: Termálne kúpeleZakopaneDavy ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu