Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počet obetí zosuvu pôdy na Filipínach stúpol na 54

(Zdroj: TASR/The Philippine Army 60th Infantry (Mediator) Battalion via AP)

MANILA - Počet obetí zosuvu pôdy na juhu Filipín sa zvýšil na 54, oznámila v nedeľu vláda v provincii Davao de Oro na Facebooku. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

K zosuvu došlo v noci na stredu v juhofilipínskej dedine Masara, v ktorej sa nachádza zlatá baňa. Zosúvajúca sa masa pôdy strhla niekoľko domov, zavalila tri autobusy a jeden minibus, ktorý mal odviezť robotníkov z bane. Bilanciu obetí počas nedele pôvodne stanovili na 37, záchranári však z bahna vytiahli ďalšie telá a počet sa tak zvýšil na 54. Na mieste naďalej zostáva nezvestných 63 ľudí, podľa provinčnej vlády toto číslo nebolo dosiaľ overené. Zranených je 32 osôb.

archívne video

Pre zosuv na Devínskej ceste mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Edward Macapili, predstaviteľ z Davao de Oro, informoval, že do záchrannej operácie je zapojených viac ako 300 ľudí, ale komplikuje ju silný dážď, husté bahno a riziko ďalších zosuvov pôdy. Podľa Macapiliho sa na mieste už pravdepodobne nenachádzajú žiadni preživší, pátracia akcia však bude pokračovať. "Záchranný tím robí, čo môže, aj keď je to veľmi ťažké," dodal.

Viac o téme: ObeteZosuv pôdyDaždeFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu