Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia v Grécku zadržala štyroch mužov obvinených z prechovávania výbušnín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Grécka polícia v sobotu uviedla, že zadržala štyroch mužov obvinených z prechovávania výbušnín. Udialo sa tak týždeň po tom, čo centrom Atén otriasla explózia. Informuje o tom agentúra AFP.

Podozriví muži boli zadržaní v piatok, jeden z nich je napojený na extrémistickú skupinu, informovala polícia. Súvis s minulotýždňovým výbuchom v gréckej metropole úrady bezprostredne nepotvrdili. Grécke médiá napísali, že jeden zo zadržaných bol napojený na anarchistickú skupinu, ktorej členovia boli odsúdení za útoky listovými bombami.

archívne video

Hamas umiestnil výbušniny do škôlky v Gaze (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

K explózii neďaleko gréckeho ministerstva práce došlo v sobotu 3. februára. Výbuch si nevyžiadal zranených ani obete. Výbušnina bola uložená v batohu na zábradlí oproti budove ministerstva v Aténach. K zodpovednosti za explóziu sa prihlásila doposiaľ neznáma organizácia s názvom "Revolučná sebaobrana tried". Útoky na verejné inštitúcie, banky a diplomatické zastúpenia sa v Grécku opakovali aj v uplynulých desaťročiach. Vo všeobecnosti sa pripisujú ľavicovým alebo anarchistickým skupinám.

Viac o téme: ZadržanieVýbušninyPolícia PrechovávanieGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu