Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Grécka anarchistická skupina sa prihlásila k zaslaniu listovej bomby na súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: glob.sk)

ATÉNY - Grécka anarchistická skupina sa v pondelok prihlásila k zodpovednosti za zaslanie listovej bomby jednému zo sudcov na súde v meste Solún . Podozrivú zásielku s výbušným materiálom zadržala polícia minulý týždeň. Informuje o tom správa z agentúry Reuters.

Doposiaľ neznáma anarchistická skupina Ozbrojená odpoveď vo vyhlásení zverejnenom na internete obvinila sudcov z "nehumánnych" rozsudkov a zo spolupráce s konzervatívnou vládou. Skupina pohrozila ďalšími útokmi voči prokuratúre, polícii a sudcom.

archívne video

SOŠ hotelovú v Bratislave museli evakuovať (Zdroj: Topky/Maarty)

Grécko už v minulosti muselo čeliť politicky motivovanému násiliu. Vlna bombových a podpaľačských útokov na politikov, sudcov a iné ciele bola veľmi vysoká pred a počas dlhovej krízy v Grécku v rokoch 2009 až 2018, v uplynulých piatich rokoch sa ich počet znížil.

K zvýšeniu takýchto incidentov došlo po minuloročnom znovuzvolení konzervatívnej vlády premiéra Kyriakosa Mitsotakisa. Začiatkom februára došlo k explózii v centre Atén neďaleko budovy gréckeho ministerstva práce. Výbuch si nevyžiadal zranených ani obete. K zodpovednosti sa prihlásila doposiaľ neznáma organizácia s názvom Revolučná sebaobrana tried.

Viac o téme: Listová bombaSúd GréckoAnarchistická skupinaZaslaniePrihlásila sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu