Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Unesenú poľskú lekárku prepustili ozbrojení útočníci na slobodu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľskú lekárku, ktorú v piatok uniesli ozbrojení útočníci na juhu afrického štátu Čad, prepustili na slobodu. V utorok to uviedol poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski.

"Je v bezpečí a v poriadku, čo som telefonicky povedal aj jej blízkym. Ďakujem miestnym silám a našim francúzskym spojencom za ich konanie," uviedol Sikorski. Aleksandra Kuligowská pôsobila ako dobrovoľníčka v nemocnici humanitárnej organizácie Caritas. Únos sa odohral v meste Dono Manga zhruba 400 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta N'Djamena.

Páchatelia ušli z miesta činu na motorkách

Guvernérka provincie Tandjilé Ildjima Abdramanová uviedla, že lekárku uniesli dvaja ozbrojení muži a pomáhal im tretí vydávajúci sa za pacienta. Na únos využili neprítomnosť vojenských strážcov, ktorí sa práve zúčastňovali na piatkových modlitbách. Páchatelia ušli z miesta činu na motorkách. Po lekárke pátrali čadské i francúzske jednotky. Jej zadržanú kolegyňu z Mexika únoscovia zakrátko prepustili. Neskôr vypovedala, že únoscovia im nechceli ublížiť, keďže im zrejme išlo o výkupné.

Viac o téme: PoľskoAfrikaúnosČad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu