Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

S Kanadou sme blízkymi partnermi a spojencami, tvrdí Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

OTTAWA - Slovensko je s Kanadou blízkym partnerom a spojencom a obe krajiny majú rozvinutú spoluprácu v rôznych oblastiach. Pre médiá to na ceste na štátnu návštevu Kanady uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová. Vidí tiež priestor na prehĺbenie vzájomnej spolupráce.

"Na palube lietadla je so mnou jedna z najväčších biznis delegácií, aká kedy sprevádzala hlavu štátu. Budem otvárať biznis fórum v Kanade aj v Spojených štátoch amerických v San Franciscu. Verím, že sa táto návšteva využije aj pre nadviazanie biznis spolupráce či už v oblasti IT, zelených technológií alebo biotechnológii," povedala Čaputová.

aktuálne video

S Kanadou sme blízkymi partnermi a spojencami, tvrdí prezidentka (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Prezidentka si váži, že Slovensko dostalo pozvanie na štátnu návštevu Kanady, ktorá sa podľa jej slov koná po vyše 20 rokoch. "Kanada organizuje takéto návštevy dve až tri v roku. Toto je jedna z nich," podotkla.

Slovenská hlava štátu sa teší aj na stretnutia s krajanmi v Kanade aj v USA. V oboch krajinách žijú podľa jej slov najväčšie komunity Slovákov či ľudí so slovenským pôvodom. "Videla som zábery z Ottawy, ktorá je vyzdobená slovenskými vlajkami, takže verím, že nielen my sa tešíme na Kanadu a Spojené štáty, ale aj naopak," skonštatovala Čaputová.

Viac o téme: VzťahySpojenecKanadaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu