Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sever Nórska zasiahla silná víchrica! Narušila tamojšiu dopravu: Polícia vyzvala ľudí, aby sa zdržiavali v interiéroch

Na snímke, ktorú poskytol Hasičský a záchranný zbor mesta Tromso v pondelok 29. januára 2024, sú odfúknuté časti strechy budovy po búrke v nórskom meste Kvaloya. Zobraziť galériu (2)
Na snímke, ktorú poskytol Hasičský a záchranný zbor mesta Tromso v pondelok 29. januára 2024, sú odfúknuté časti strechy budovy po búrke v nórskom meste Kvaloya. (Zdroj: SITA/Tromsø fire and rescue via NTB)

OSLO - Sever Nórska zasiahla silná víchrica, ktorá narušila tamojšiu dopravu. Polícia obyvateľov oblasti vyzvala, aby sa zdržiavali v interiéroch, informuje agentúra DPA.

Na niektorých miestach vo vzduchu poletovali predmety vrátane častí strhnutej strešnej krytiny, uviedla polícia na sociálnej sieti X. Úrady zatvorili v pondelok na severe Nórska aj viacero škôl a zrušené boli tiež mnohé lety. Na viacerých miestach je podľa tamojších meteorológov nebezpečenstvo vzniku lavín.

archívne video

V Bratislave to vo veľkom na konci marca roztočila snežná víchrica (Zdroj: Topky)

Vietor by mal najvyššiu nárazovú rýchlosť dosahovať v pondelok podvečer, predpovedali meteorológovia. Pozdĺž pobrežia by mohol dosahovať až intenzitu hurikánu. Polícia v severonórskom regióne Troms informovala, že jej pomáha armáda, aby sa mohla v prípade núdze dostať aj k ľuďom žijúcim v odľahlých oblastiach.

Na snímke, ktorú poskytol Hasičský a záchranný zbor mesta Tromso v pondelok 29. januára 2024, sú odfúknuté časti strechy budovy po búrke v nórskom meste Kvaloya.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke, ktorú poskytol Hasičský a záchranný zbor mesta Tromso v pondelok 29. januára 2024, sú odfúknuté časti strechy budovy po búrke v nórskom meste Kvaloya.  (Zdroj: SITA/Tromsø fire and rescue via NTB)

Viac o téme: DopravaInteriérVíchricaPolícia Nórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu