Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Brutálny útok nožom: Mladá študentka v Lučenci bodla staršieho muža, zasahovať musel vrtuľník

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/ATE stredisko Nitra AIR)

LUČENEC – 32-ročný muž leží po bodnom poranení v kritickom stave v nemocnici. Nožom ho mala v Lučenci napadnúť len 17-ročná študentka. Mladému dievčaťu už vzniesli obvinenie za zločin ublíženia na zdraví a bol spracovaný návrh na jej vzatie do väzby.

archívne video

Polícia dolapila muža, ktorý v Bratislave okradol a nožom ohrozoval ženy (Zdroj: HAKA)

O krvavom útoku informuje televízia JOJ. 17-ročná študentka sa mala s kamarátkou stretávať v priestoroch bývalej strednej školy, kde zrejme pili alkohol. Tam v osudný deň narazili na 32-ročného Jaroslava a dievča na neho zaútočilo nožom. "Otváracím nožíkom bodla do hrudníka v oblasti životne dôležitých orgánov 32-ročného muža," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. K motívu sa polícia zatiaľ nevyjadrila. Tínedžerka sa ale s týmto mužom pravdepodobne nepoznala. 

Ťažko zranený muž potom pešo prešiel niekoľko desiatok metrov, na ulici pred očami svedka ale napokon odpadol. Ten si všimol jeho krvavé tričko a privolal pomoc. Pacienta v kritickom stave transportovali leteckí záchranári do banskobystrickej nemocnice, kde bol ešte včera v umelom spánku. Mal mať zasiahnuté pľúca, je však mimo ohrozenia života. "Bol hospitalizovaný v stave hlbokého bezvedomia," uviedla hovorkyňa.

Študentku obvinili

Policajti už krátko po útoku zadržali podozrivú osobu. "Mladistvej osobe bolo vznesené obvinenie za zločin ublíženia na zdraví. Bol spracovaný návrh na vzatie obvinenej do väzby," ozrejmila prokurátorka OP v Lučenci Michael Taglíberová. Jej obhajca navrhol väzbu nahradiť písomným sľubom, dohľadom probačného úradníka, či zárukou dôveryhodnej osoby.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Sudca súhlasil s návrhom prokurátorky a študentku policajti eskortovali do ústavu na výkon väzby. "Rozhodnutie ale nie je právoplatné, pretože obhajoba podala sťažnosť," priznala prokurátorka. Rozhodovať tak bude ešte krajský súd. Policajti pokračujú vo vyšetrovaní prípadu a čakajú, kedy bude zranený muž v stave vypovedať.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu