Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tragédia na proteste: Do davu vletelo auto! Matka s dcérou zomreli, otec bojuje v nemocnici o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Ebrahim Noroozi)

PARÍŽ - Zomrela 14-ročná dievčina, ktorá bola v utorok vážne zranená po tom, čo na juhu Francúzska do skupiny protestujúcich farmárov vpálil automobil. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AFP. Matka dievčaťa zomrela ešte v utorok priamo na mieste a v nemocnici je s ťažkými zraneniami tiež otec rodiny.

Dievčina svojim zraneniam podľahla v utorok večer, informovala prokuratúra vo Foix v departemente Ariège. Automobil vošiel do protestujúcich poľnohospodárov a do balíkov slamy blokujúcich cestu N20 a usmrtil 35-ročnú farmárku.

Nešťastie sa odohralo v utorok o 5:45 ráno pri obci Pamiers. Podľa policajtov je najpravdepodobnejšou príčinou incidentu nehoda, vec vyšetrujú ako zabitie a ťažké ublíženie na zdraví s priťažujúcimi okolnosťami. Vo väzbe je preto posádka automobilu - manželský pár a ich kamarátka. O smrti dievčaťa pôvodne informovali francúzske úrady už v utorok, neskôr správu popreli.

Členovia rodiny patrili medzi odborárov, ktorí od štvrtka blokujú cesty v regióne. Protesty tam majú pokračovať aj dnes. Pestovateľom a chovateľom prekáža najmä finančná záťaž a prísne ekologické normy, ktoré považujú za neprimerané. Snažia sa aj o lepšie pracovné a životné podmienky. Predák poľnohospodárskych odborov FNSEA Arnaud Rousseau dnes v televízii France 2 naznačil, že protesty by mohli ešte zintenzívniť a cestné blokády by mohli zasiahnuť aj Paríž. "Nevylučujem žiadnu možnosť," povedal Rousseau.

Viac o téme: ProtestúmrtieFarmáriFrancúzskoDievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu