Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Desivý pád lietadla priamo na diaľnicu plnú áut: Všetko zachytili kamery, pilot nemal šancu prežiť!

Lietadlo sa zrútilo priamo na diaľnicu plnú áut, pilot nemal šancu prežiť
Lietadlo sa zrútilo priamo na diaľnicu plnú áut, pilot nemal šancu prežiť (Zdroj: Twitter/@INSANECLIPS26)

SANTIAGO – Video zachytávajúce pád lietadla priamo na diaľnicu v Čile zachytili aj svedkovia. Ministerstvo poľnohospodárstva v Čile potvrdilo, že pilot pracujúci pre Národnú lesnícku korporáciu (CONAF) zomrel ihneď po havárii.

Incident, ktorý sa stal neďaleko letiska Panguilemo zachytáva lietadlo Ayres Turbo Trush, ktoré vykonávalo protipožiarne práce 15. januára 2024 okolo 16:30 miestneho času. Na záberoch, ktoré zachytili svedkovia sa zdá, že krídlo lietadla sa nešťastne dostalo do kolízie s elektrickým vedením medzi dvoma stĺpmi, čo spôsobilo iskru a pád lietadla na diaľnicu. Tam ho zachvátia plamene a pilot Fernando Solans umiera, zverejnil aerotimo.aero.

Je to papalašizmus, kryjú svojich ľudí, tvrdí Juraj Krúpa k téme Dankovej nehody (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Národná lesnícka korporácia vyjadrila už sústrasť celej rodine pána Solansa. „Je jedným z mnohých, ktorí položili svoje životy na ochranu dedičstva našej krajiny a tým aj na ochranu životov jej obyvateľov,“ uviedol hovorca.

Na diaľnici sa v tom čase nachádzali aj cestujúci v autách. Štyria z nich utrpeli zranenia. Podľa dostupných informácií išlo o mimoriadne skúseného španielskeho pilota. Nehoda je aktuálne v štádiu vyšetrovania. Práve to by malo poskytnúť bližšie informácie, čo presne sa pred nehodou stalo.

Viac o téme: NehodaHaváriaLietadloDiaľnicaČile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu