Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Sibíri prasklo staré potrubie, ulice sú zaplavené: Bez kúrenia sú stovky budov, vrátane nemocníc

Zaplavené ulice Novosibirska
Zaplavené ulice Novosibirska (Zdroj: repro foto Twitter/DakdaR22)

NOVOSIBIRSK - Silné mrazy spôsobili, že v meste Novosibirsk na ruskej Sibíri praskla časť 50 rokov starého vykurovacieho potrubia. Okolitú oblasť zaplavila voda a bez kúrenia sa ocitlo 237 budov vrátane 104 obytných domov, približne 20 škôl a niekoľkých nemocníc. Informujeme o tom podľa štvrtkovej správy stanice Rádio Sloboda (RFE/RL).

Postihnuté školy prešli v dôsledku havárie na dištančné, prípadne skrátené vyučovanie. Miestne úrady okolnosti prasknutia potrubia prešetrujú. K obdobným nehodám došlo v stredu aj v ruských mestách Saratov a Volgograd, kde taktiež došlo k výpadku kúrenia v stovkách budov.

RFE/RL pripomína, že v dôsledku havárie v kotolni v meste Klimovsk pri Moskve zo 4. januára došlo k prerušeniu dodávok kúrenia v desiatkach tamojších obytných budov. Vykurovanie sa tam do dnešného dňa nepodarilo plne obnoviť.

RFE/RL približuje, že problémy tohto druhu prichádzajú v čase, keď sa ruský prezident Vladimir Putin uchádza o znovuzvolenie v marcových prezidentských voľbách, pričom sa snaží poukazovať aj na údajne dobrú životnú úroveň ruského obyvateľstva.

Viac o téme: ZimaPotrubieRuskoSibírNovosibirsk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu