Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zahara (15) takmer prišla o život: Rodičia ju zachránili v poslednej možnej chvíli, bola modrá v tvári!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

CARDIFF – Rodičia by pre svoje deti deti spravili aj nemožné. Keď poslúchajú a sú dobré, mnohokrát im kúpia všetko, čo im vidia na očiach. V niektorých prípadoch však treba radšej dvakrát porozmýšľať nad niektorými hračkami. V tejto situácii sa takmer osudným stala obyčajná pomôcka pri cvičení.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

V detskej izbe rodinného domu v meste Cardiff sa takmer stala obrovská tragédia. Vtedy ešte len 10-ročná Zahara Solosyová dostala od rodičov hojdaciu sieť, ktorá sa používa aj ako pomôcka pri cvičení. Ako píše WalesOnline, Zahara sa počas hojdania veľmi nešťastne zamotala. Keď prišli rodičia do jej izby, na ten obraz, čo mali pred očami nikdy nezabudnú. 

Priznal chybu

Dievča zostalo nehybne zamotané v sieti a dusilo sa. Keď ju zbadali rodičia, Zahara už chytala modrú farbu. Otec John ihneď volal záchranárov, ktorí sa už o ňu postarali a previezli do nemocnice. Po incidente sám priznal, že bolo nerozumné nechávať dcéru bez dozoru. Hojdaciu sieť podľa svojich slov kúpili s manželkou cez internet. Po tejto hroznej nehode ju ihneď skonfiškovali.  

Zahara (15) takmer prišla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Dnes má Zahara 15 rokov a za svoj život môže ďakovať dobrovoľným záchranárom. "Bez ich pomoci by to zrejme nezvládla. Manželka kričala, dcéra sa dusila a upadla do bezvedomia. Počítali sme každú sekundu. Zahara sa našťastie z toho dostala. Ďakujem im, že mojej dcére zachránili život," povedal otec John. 

"Anestéziológ do nej pumpoval vzduch, zatiaľ čo ja som jej stláčal hrudník. Potom prišiel druhý zdravotník z Medserve. V našej kuchyni sa ju pokúsili oživiť. Dali jej lieky, aby znovu dýchala. Až potom ju mohli bezpečne previesť sanitkou na do nemocnice," spomína John Solosy.

Už zbiera medaily

Zahara sa stala dokonalou plavkyňou a len rok po nehode na podujatí v Newporte získala dve bronzové medaily. Záchranári pochádzali z lekárskej charitatívnej organizácie Medserve Wales v južnom Walese, kde pôsobia dobrovoľní klinickí lekári, zdravotné sestry, konzultanti ale aj záchranári. Vypomáhajú waleskej záchrannej službe pri vážnych incidentoch 24 hodín denne 365 dní v roku.

Viac o téme: ZdravotníctvoDobrovoľníciZáchrana životaDusenieCardiffKPRZahara Solosyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu