Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vražda krásnej milionárskej dcéry: Vyhadzovač sa postavil opäť pred súd

Milionársku dcéru mal zavraždiť vyhadzovač. Zobraziť galériu (4)
Milionársku dcéru mal zavraždiť vyhadzovač. (Zdroj: Facebook)

LOCARNO - 18 rokov väzenia za vraždu. Tak znel verdikt nad Marcom Schatzlom (33) v októbri minulého roka. Súd vo Švajčiarsku považoval za dokázané, že nemecký vyhadzovač v roku 2019 uškrtil svoju vtedajšiu priateľku Annu Reedovú. Motívom bola chamtivosť.

Mohutný holohlavý muž s tetovaním „Warrior“ nad ľavým obočím bol značne zadlžený (najmenej 46-tisíc eur) a podľa obžaloby chcel peniaze milionárskej dedičky Anny Reedovej († 22). Vtedajší sudca označil Schatzleho za "klamára" a "nebezpečného človeka".

Chladnokrvne ju zabil

33-ročný muž sa proti verdiktu odvolal a od utorka sa prípad opäť otvoril v Locarne (Švajčiarsko). Podľa Daily Mail vyšli najavo nové detaily.

Prokurátorka Petra Canonica Alexakisová o mužovi v lavici obžalovaných povedala: „Chladnokrvne ju zabil a schoval jej kreditnú kartu, aby ju mohol neskôr nájsť – hovorí, že to bola nehoda, ale dnes od neho nemáme ani slovo smútku, ani ospravedlnenie."

Schatzle spáchal vraždu, aby mohol pokračovať vo svojom luxusnom živote. Z bankových dokumentov v prvom procese vyplynulo, že poškodená len za jeden deň minula na oblečenie pre obvineného v prepočte približne 10-tisíc eur. Dcéra známeho chovateľa koní z veľkej časti financovala aj cestu okolo sveta.

Cesta napokon dvojicu zaviedla do luxusného hotela v Muralte (Švajčiarsko), kde malo dôjsť k vražde.

Vražda krásnej milionárskej dcéry:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Argumenty obžaloby a obhajoby

Verzia obžaloby: Pár sa údajne hádal, Reedová sa vyhrážala odchodom od Schatzleho. Potom ju uškrtil. Vyhadzovač vraj dal telo do vane s teplou vodou, aby zakryl čas smrti. Prokurátor: "Čakal na oznámenie smrti možno až dve hodiny, pretože si chcel zachrániť kožu."

Obhajoba sa naďalej domnieva, že smrť 22-ročnej krásky bola sexuálna nehoda. Reed sa vraj pri súloži spoliehal na takzvanú kontrolu dychu a Schatzle tvrdí, že na to použil uterák a svoje ruky.

Petra Canonica Alexakisová odpovedala: „Nič nenasvedčuje tomu, že on a Anna Reed praktizovali erotické dusenie alebo sadomasochizmus.“ Najmä preto, že dve expriateľky potvrdili, že vyhadzovač o takéto praktiky nestál.

Viac podrobností z procesu 

Zo steny bol podľa obžaloby vytrhnutý telefónny kábel, o ktorom potetovaný obžalovaný tvrdil, že už bol poškodený. "Vieme, že to nie je pravda," uviedol prokurátor s odvolaním sa na svedectvá zamestnancov hotela.

Schatzle mal vraj v čase činu na účte len sedem eur. V peňaženke bola 20-franková bankovka (niečo vyše 20 eur).

Vražda krásnej milionárskej dcéry:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Rana na ďasnách obete vraj podľa pitvy dokazuje, že Reed mal ruku na ústach, tvrdí Canonica Alexakisová. Obhajoba tlmočila v prospech obžalovaného, ​​že susedia povedali, že nepočuli "žiadne stonanie ani volanie o pomoc". V prvom procese však hoteloví hostia vypovedali, že sa ozýval krik a hluk z „padajúcich predmetov“.

Podľa prokurátora mal vyšetrovateľ zaznamenať, že keď sa policajt pýtal Schatzleho na oblečenie a topánky, povedal: "Buďte opatrní, majú hodnotu 1000 švajčiarskych frankov!"

Vražda krásnej milionárskej dcéry:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Kreditná karta obete zohráva v tomto procese hlavnú úlohu. Tá bola nájdená skrytá za panelom vo výťahu. Prokurátor argumentoval, že Schatzle by si ju vyzdvihol neskôr a chcel si vybrať ekvivalent 25-tisíc eur, ktoré mal k dispozícii. Obžalovaný povedal, že chcel kartu skryť zo žartu. Ona sa však prešmykla za panel, odkiaľ ju nemohol dostať späť.

Proces pokračuje. Obhajoba požaduje, aby bol Marc Schatzle odsúdený za zabitie, nie za vraždu.

Viac o téme: VraždaVyhadzovačMarc SchatzleAnna ReedováMilionárska dedička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu