Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý ruský prezident opäť perlil: Všetko je úplne jasné! Kyjev je len dočasne okupované ruské mesto

Bývalý prezident, premiér a súčasný predseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev
Bývalý prezident, premiér a súčasný predseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev (Zdroj: SITA/AP/Sputnik Pool/Ekaterina Shtukina)

MOSKVA – Niektorí vysokopostavení ruskí politici stále živia teóriu, že Ukrajina nie je suverénny štát a jej obyvatelia sú len časťou ruského ľudu. V takejto ideológii bola dňa 24. februára 2022 spustená aj invázia na Ukrajinu, ktorú samotný prezident Putin nazýva "špeciálnou vojenskou operáciou" pre "záchranu a oslobodenie utláčaného" ruského národa. Jeho predchodca v prezidentskom kresle má podobne zmýšľanie.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 673 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ruský exprezident, bývalý premiér a v súčasnosti podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev sa opäť vyjadril k aktuálnej situácii na Ukrajine. Svojimi slovami jasne dokázal, že Rusi sa na Ukrajine nechcú vzdať a nášho východného suseda dokonca označil za časť Ruskej federácie. 

Odzbrojenie nepriateľa 

Na sociálnej sieti X uverejnil Medvedev cez svoj profil otázku, ktorú mu položila ruská agentúra RIA Novosti. Pýtala sa tam, či je možné, že by v dohľadnej dobe došlo k mierovým rokovaniam. Ako dôvod uvádza, že Západ už vyčerpal svoje zásoby zbraní a teraz tlačí na kyjevský režim, aby sa podvolil požiadavkám Moskvy. 

"Podľa mňa je všetko úplne jasné. V prvom rade budeme pokračovať v našej 'špeciálnej vojenskej operácii', ktorej cieľom aj naďalej zostáva odzbrojenie ukrajinských síl a upustenie od neonacistickej ideológie zo strany súčasného vedenia štátu," vyjadril sa. 

Hlavný cieľ invázie 

Ako ďalej napísal, v druhom bode sa Rusi budú snažiť vysídliť vládnuci banderovský režim. "I keď sa to nikdy otvorene a priamo nevyhlásilo, toto je náš najväčší cieľ," doplnil. Medvedev následne v treťom bode vymenoval ukrajinské mestá Odesa, Dnipro, Charkov, Mykolajiv, Kyjev, ktoré spoločne "s mnohými ďalšími" označil za ruské mestá, ktoré boli len dočasne okupované. 

Rozhovory s nepriateľom sú podľa Medvedeva samozrejmosťou, pričom "nemajú žiadny časový limit". Rusko ich podľa neho nikdy neodmietlo na rozdiel od "šialených ukrajinských úradov". Okrem toho spomenul aj NATO a jeho spojencov, ktorí síce podporujú Ukrajinu dodávkami zbraní a munície, ale nikdy sa nezapoja do priamych bojov. Na záver ešte dodal, že od začiatku roka 2023 naverbovali ozbrojené sily Ruskej federácie pol milióna nových vojakov. 
 

Viac o téme: MoskvaDmitrij MedvedevRuská federáciaPolitikaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu