Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Záhadná smrť na Ukrajine: Krásnu medičku (†26) našli mŕtvu na Štedrý deň, jej smrť si nevedia vysvetliť!

Britskú medičku našli nehybne ležať vo svojom byte v Kyjeve
Britskú medičku našli nehybne ležať vo svojom byte v Kyjeve (Zdroj: X/@VerumReports, @FIQUESABENDO79)

KYJEV/LONDÝN – Veľkou Britániou ale aj Ukrajinou otriasla smutná správa. Katherine Mielniczukovú, ktorá vo vojne na Ukrajine pomáhala ako medička našli mŕtvu v jej byte v Kyjeve. Nad jej smrťou však visí veľký otáznik.

Smrť britskej medičky, ktorá odcestovala na Ukrajinu po vypuknutí vojny ešte minulý rok, oznámila jej rodina so zlomeným srdcom. Absolventka chémie z Bristolskej univerzity vo Veľkej Británii sa úspešne vyhýbala útoku Rusov, no smrť si ju našla doma, v jej byte v Kyjeve, informovali britský denník Mirror.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 674 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Mladá Katherine ešte 23. decembra, deň pred svojou smrťou žiadala na sociálnej sieti svojich sledovateľov, aby mysleli na ukrajinských dobrovoľníkov, pretože „mnohí sa nemôžu vrátiť domov a osláviť Vianoce“. Dodala, že psychické, fyzické ale i finančné dôsledky vojny sú katastrofálne a tak niekedy aj láskavé slovo alebo modlitba môže mať obrovskú silu.

Zúfalá rodina je z jej smrti zdrvená a dúfa, že sa im podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov, aby telo Katherine mohlo byť prevezené naspäť domov do Spojeného kráľovstva. Jej smrť je predmetom vyšetrovania a ďalšie informácie by mali vyjsť najavo čoskoro. Úctu jej vyjadrili aj kamaráti, ktorí jej posielajú dojemné odkazy do neba. „Navždy budeme na teba spomínať..“ alebo „Spi pekne kráska.“ Ďalší dodal, že mu budú chýbať ich hodinové telefonáty, a odišla tá, ktorá sa snažila pomôcť naozaj každému. Hovorca britského Úradu pre zahraničie a rozvoj uviedol, že rodinu podporujú a spolupracujú s úradmi na Ukrajine, aby zistili, čo stálo za jej nečakanou smrťou.

Viac o téme: Záhadná smrťMedičkaUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu