Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Agresívny útok má pokračovanie: Seniorku v Česku kopol do hlavy Slovák, arogantný bol aj na políciu!

Agresívny útok na staršiu ženu počas bieleho dňa
Agresívny útok na staršiu ženu počas bieleho dňa (Zdroj: Twitter/Policie ČR)

CHEB - Dvadsaťšesťročný muž, pôvodom Slovák postával na ulici v českom meste Cheb, keď okolo neho prechádzala 69-ročná pani. Pohľadom sa presvedčil, že sa nikto neblíži a z ničoho nič priskočil k nej a bez akéhokoľvek varovania či zmyslu ju surovo kopol do hlavy. Polícia sa pôvodne domnievala, že bol muž pod vplyvom omamných látok, no všetko bolo inak!

Následkom kopanca žena padla na zľadovatelý chodník. Vysoký chudý muž sa k nej zohol a pokúsil sa ju okradnúť. Zistil, že žena pri sebe nemá hotovosť, či iné cennosti a tak rozčúlený odkráčal preč. Nevadili mu ani svedkovia v neďalekej kaviarni a útoku sa dopustil na mimoriadne rušnej ulici. Prípad opísala aj svedkyňa z kaviarne pre CNN Prima News. "Hrabal sa jej vo veciach a dosť agresívne. V tej chvíli som vybehla, no už bol na odchode," opísala prípad žena. 

Polícia ČR informuje na sociálnej sieti X, že žena musela byť následkom útoku prevezená do nemocnice. Policajti muža krátko po útoku našli a zadržali. Okamžite rozbehli trestné konanie pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže. Agresívne a arogantne sa mal zachovať aj voči príslušníkom Polície ČR. Podľa posledných informácií muž zostáva v policajnej cele. 

Podľa českých zákonov na výšku prípadného trestu za lúpežné prepadnutie nemá vplyv hodnota lupu. Tak ako v tomto prípade nemusí byť hodnota ukradnutej veci žiadna, hodnotí sa iba úmysel a samotné násilie. Za obzvlášť závažný zločin hrozí mužovi 10 rokov za mrežami.

Viac o téme: útok Česká republikaChebKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu