Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

STREĽBA v škole: Alina A. (†14) pálila z brokovnice na spolužiakov! Potom zbraň obrátila proti sebe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRIANSK – Ruské mesto sa postihla veľká tragédia, ktorá sa odohrala na jednej z miestnych stredných škôl. Jedna zo žiačok vyšších ročníkov mala prísť na vyučovanie so zbraňou a začala strieľať po triede. Zasiahla niekoľko ľudí vrátane študentov. Keď zabila spolužiačku, spáchala samovraždu.

archívne video

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke si vyžiadala jednu obeť (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Gymnázium č. 5 v ruskom meste Briansk, okres Moskovskyj, sa spamätáva zo strašnej udalosti, ktorá ju postihla v dnešných skorých ranných hodinách. Informuje o tom BNN Network. Študentka ôsmeho ročníka Alina A. (†14) mala meškať na hodinu biológie. Keď napokon dorazila, stalo sa niečo strašné. Na ľudí v triede namierila brokovnicu a vypálila údajne päť rán.

Počas streľby mala zasiahnuť niekoľko študentov. Spolužiačku Máriu N. (†13) zastrelila priamo na mieste. Dievčatá mali údajne nevyriešený konflikt. Ďalší štyria ľudia utrpeli zranenia, z toho jeden študent bojuje v nemocnici na  JIS-ke (Jednotka intenzívnej starostlivosti). Útočníčka následne obrátila zbraň proti sebe a spáchala samovraždu. Podľa The Moscow Times bolo zranených päť ľudí.

Šikana nie je vylúčená

Incident, ktorý sa podľa miestnych médii odohral o 9:15 miestneho času, otriasol celou krajinou. Škola prišla náhle o dvoch študentov. Nikto z učiteľov nevie pochopiť, čo viedlo Alinu k tak drastickému činu. Po incidente bolo vyučovanie prerušné, pričom polícia vyprázdnila a uzatvorila celý areál školy. Miestne orgány začali s dôkladným vyšetrovaním. Motív tohto činu zostáva stále nejasný.

Streľba len zdôraznila naliehavú potrebu posilniť bezpečnostné opatrenia na školách a vzdelávacích inštitúciách po celej krajine. Okrem toho je podľa psychológov dôležité riešiť aj hlboko zakorenený problém s násilím a šikanou, ktorá mohla viesť k tomuto činu, i keď sa zatiaľ nič nepotvrdilo. 

Zadržali jej rodičov

"Študentka Alina A. mala do školy, ktorú navštevuje 700 študentov, prepašovať brokovnicu. Podľa zistených informácií ju ukradla svojmu otcovi. Toho mali orgány činné v trestnom konaní zadržať a predviesť na výsluch," uviedla štátna tlačová agentúra TASS. Otec Dmitrij A. (54) je majiteľom tej istej brokovnice, z ktorej dnes strieľala jeho dcéra. S rodinami a zamestnancami školy súciti celá krajina.  

Viac o téme: TragédiaStreľbaBrokovnicaRuskoKrimiBrianskMoskovskyjAlina A.Gymnázium č. 5
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu