Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Incident v Banskobystrickom kraji: Študenti súkromnej školy šikanovali mladšieho! Okamžitý vyhadzov, vec rieši polícia

(Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Na Slovensku vyšiel na svetlo sveta ďalší prípad šikany medzi mladými ľuďmi. Došlo k nemu len pred pár dňami a na svedomí ho majú študenti jednej zo súkromných škôl v banskobystrickom kraji. Tí si na mušku zobrali mladšieho študenta ubytovaného na internáte.

„V uplynulých dňoch sa zo strany študentov jednej zo súkromných stredných škôl odohral poľutovaniahodný incident, pri ktorom došlo k šikane mladšieho žiaka ubytovaného na internáte, ktorý zriaďuje BBSK,“ uviedol banskobystrický župan Ondrej Lunter.

archívne video

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Prípad podľa jeho slov už preveruje polícia. Keďže však existujú nesporné dôkazy a dôvody, voči všetkým aktérom boli okamžite vyvodené sankcie aj zo strany vedenia internátu – piati boli z internátu vylúčení, traja, ktorí sa mali šikane prizerať, dostali podmienečné vylúčenie.

„Chcem apelovať na všetkých študentov a študentky, aby sa vyvarovali tohto druhu správania. Alebo aby takéto správanie, ak sú jeho obeťami či svedkami, nahlasovali rovno v škole alebo aj priamo na náš úrad, na školský odbor. Chcem vyzvať rodičov, aby nám s dôverou signalizovali akékoľvek poznatky o šikanovaní v akomkoľvek zariadení, či už v škole alebo internáte,“ uviedol Lunter.

„Zároveň chcem informovať, že náš odbor školstva v tomto čase dokončil a zavádza osobitný program pre školy v našej pôsobnosti, ktorým posilníme informovanosť pedagogických zborov aj študentstva, rozšírime kanály možného signalizovania zo strany obetí alebo svedkov, ako aj kontrolné mechanizmy, či a ako sa všetky zavedené opatrenia a povinnosti napĺňajú,“ dodal.

Šikanu podľa neho nesmieme brať na ľahkú váhu a jej obete musíme chrániť a vytvoriť pre ne podmienky, aby sa nebáli svoju skúsenosť nahlásiť. Zároveň tým vysielame jasný signál pre agresorov, že ich konanie nezostane bez povšimnutia.

Čo presne sa na medzi študentmi odohralo, Lunter nešpecifikoval.

Viac o téme: ŠtudentiSúkromná školaInternátŠikanaBBSKOndrej LunterVylúšenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu