Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Študentka napadla učiteľku: VIDEO Lietali facky aj päste! Žiaci si to natáčali, nikto nevolal pomoc

Študentka sa pobila s učiteľkou na chodbe školy
Študentka sa pobila s učiteľkou na chodbe školy (Zdroj: X/Girls Fight Tv)

ST. LOUIS – Žiaci na školách si začínajú voči učiteľom dovoľovať čoraz viac. V USA v štáte Missouri to jedného dňa prerástlo do násilného činu. Na chodbe jednej zo škôl, kde prechádzalo počas prestávky veľa študentov, nastal zmätok. Študentka a učiteľka si doslova skočili do vlasov. Reakcia žiakov bola zarážajúca.

archívne video

Polícia reaguje na výhražné maily na školách (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Americká stredná škola v Normandy, štát Missouri, bola svedkom strašného a ohavného činu. Jedna zo študentiek začiatkom januára doslova napadla učiteľku (65) priamo na chodbe plnej žiakov. Ako uvádza NY Post, proti nemenovanej útočníčke bude zrejme vznesené trestné oznámenie z napadnutia. Zaoberať by sa tým mal súd pre mladistvých v okrese St. Louis. 

Päsťami do hlavy 

Na sociálne siete sa dostalo aj video z incidentu. Učiteľka spadne na podlahu a študentka ju začne päsťami udierať do oblasti hlavy. Ostatní žiaci len stoja nablízku a niektorí dokonca povzbudzujú svoju mladú kamarátku. Keď sa aj tá ocitne na podlahe, jednou rukou stále drží vlasy učiteľky a druhou jej najprv posiela presne mierené facky a neskôr päste.

Napokon ich od seba odtrhnú, no keď sa učiteľka snaží dostať ku študentke, ďalšia žiačka do nej zozadu strčí. Chvíľu ešte obidve po sebe kričia, až kým neprišiel jeden z pedag´gov v modrej košeli a snažil sa situáciu upokojiť aspoň slovami. Študentku v amoku potom zrejme kamarát v čiernej bunde nasilu odvedie preč. Drží jej ruky pri tele, aby už nemohla zaútočiť. Na konci videa, keď je chodba opäť uvoľnená, žiaci len neveriacky prechádzajú okolo. Jedného z nich jasne počuť ako hovorí: "Ah, damn!" (do čerta).

Mladí majú z toho srandu

Video uverejnil profil "Girl Fight Tv", ktorý publikuje násilné zábery zo škôl a zamestnania. Obeťami aj útočníkmi sú vo väčšine prípadoch ženy. Násilie na amerických školách sa týmto incidentom ešte viac zviditeľnilo. Video videlo na sociálnej sieti X cez rôzne publikované príspevky už viac ako 17 miliónov ľudí.

K incidentu sa už vyjadrilo aj vedenie školy: "Incident, ktorý zahŕňal konfrontáciu medzi učiteľkou a študentkou berie vedenie veľmi vážne, pričom sa rozhodlo spolupracovať aj s miestnymi orgánmi (polícia)."

Škola okrem toho spustila interné vyšetrovanie s cieľom zhromaždiť všetky potrebné informácie týkajúce sa incidentu a na ich základe prijať príslušné opatrenia. "Bezpečnosť a pohoda našich študentov a zamestnancov sú pre Normandy Schools Collaborative nevyhnutné, pričom naším prvoradým cieľom je poskytnúť študentom bezpečný priestor na učenie a učiteľom na vzdelávanie."

Viac o téme: UčiteľkaŠtudentkaUSAMissouriSt. LouisNásilieNormandy Schools Collaborative
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu