Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sneženie komplikuje situáciu: Spôsobilo výpadky prúdu v Rakúsku, hlásia aj lavíny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/Hans)

VIEDEŇ - Najmenej 20.000 domácností v Rakúsku zasiahli v nedeľu výpadky elektrickej energie, ktoré nastali v dôsledku hustého sneženia.Informuje agentúra DPA.

V Štajersku na juhovýchode Rakúska sa zrútil stĺp elektrického vedenia, čo spôsobilo výpadky elektriny v niektorých častiach tejto spolkovej krajiny. Spoločnosť Energie Steiermark, ktorá je poskytovateľom elektrickej energie v Rakúsku, hlásila poruchy v 265 elektrických staniciach. Siete mobilných operátorov v Štajersku takisto zaznamenali výpadky. Tisícky domácností boli bez elektriny aj v spolkovej krajine Horné Rakúsko na severe krajiny.

archívne video

Sneh narobil problémy na cestách v okrese Trebišov (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Sneženie sa zmiernilo

Sneženie sa v nedeľu zmiernilo a situácia na rakúskych cestách sa zlepšila. Mnohé z nich však boli zablokované popadanými stromami. Železničná spoločnosť ÖBB uviedla, že vlaková doprava nebola ovplyvnená a prevádzka pokračuje.

Rakúske úrady upozornili na nebezpečenstvo lavín v horských oblastiach, kde v noci na nedeľu napadlo viac než pol metra snehu. Lavína v nedeľu popoludní zasypala dve osoby v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko, píše agentúra APA. Záchranári po nich pátrajú za pomoci vrtuľníka či lavínových psov.

Viac o téme: LavínaVýpadkyRakúskoSneženie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu