Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlé počasie postihlo niekoľko talianskych regiónov: Trápi ich vietor, dážď a sneh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Claudio Furlan/LaPresse via AP)

RÍM - Vlna nepriaznivého počasia v sobotu znovu zasiahla niekoľko talianskych regiónov. Informovala o tom tlačová agentúra ANSA. V Ligúrii na severozápade Talianska dosahoval vietor v nárazoch rýchlosť 143 kilometrov za hodinu.

Námorná doprava bola pozastavená v prístave Livorno na pobreží Ligúrskeho mora v stredotalianskom regióne Toskánsko, pretože západný vietor v taliančine nazývaný libeccio dosahoval rýchlosť 93 kilometrov za hodinu a dvíhal vlny, ktoré merali vyše štyri metre. Hasičské zbory zasahovali v regióne Marky, na východe strednej časti Talianska, vyše 300-krát, keďže prudký vietor tam spôsobil škody a narušil dopravu.

Ďalších 150 zásahov podnikli pohotovostné služby v oblasti mesta Rimini na pobreží Jadranského mora, kde pre popadané stromy vznikla rozsiahla núdzová situácia. Sneh spôsobil zmätok v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko a v severotalianskej provincii Južné Tirolsko, ktoré ostali od seba oddelené, pričom horský Brennerský priesmyk pokryla 30 centimetrov hrubá vrstva snehu a ďalej na juh pršalo. Medziregionálny úrad pre povodie rieky Pád vyhlásil stav pohotovosti vzhľadom na stúpajúcu hladinu vody v riekach "v regióne Emilia a v niektorých prípadoch aj v Lombardsku" - predovšetkým stúpa hladina vody v rieke Enza, ktorá je hlavným prítokom najväčšej rieky Talianska.

Viac o téme: SnehTalianskoPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu