Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragické zábery na VIDEU: Pasažieri vrtuľníka filmovali more, potom došlo k desivej zrážke

Sekundy pred haváriou
Sekundy pred haváriou (Zdroj: X)

GOLD COAST - Na sociálnej sieti X sa stali virálnymi zábery, ktoré ukazujú zrážku dvoch helikoptér z pohľadu prvej osoby. Podľa používateľov vznikli nad austrálskym Gold Coast v roku 2023.

Vrtuľník letí dobrých 40 či 50 metrov nad tyrkysovým koralovým morom. Jeden z cestujúcich natáča scenériu a biely piesok. Zrazu ďalší pasažier začne divoko búchať na sedadlo pilota. Keď pilotovi začne triasť ramenom, už je neskoro: Je vidieť rozbité sklo v interiéry a do obrazu sa rúti ďalší vrtuľník.

archívne video

Fantastická novinka: V lietadlách pribudnú postele (Zdroj: Air New Zealand)

Ide o nahrávky, ktoré momentálne šokujú používateľov X na celom svete a zdieľajú ich znova a znova. Ak sa dá veriť komentárom,  môžu byť staré niekoľko mesiacov. Zobrazená nehoda sa údajne stala nad austrálskym zábavným parkom Sea World 2. januára 2023.

Až 13 cestujúcich, pričom štyria ľudia zomreli

V tom čase sa zrazil pristávajúci vrtuľník (VH-XH9) so stúpajúcim vrtuľníkom (VH-XKQ). Stúpajúci vrtuľník sa zrútil do pieskoviska. Štyria ľudia vrátane pilota zahynuli a traja boli ťažko zranení.

Podľa austrálskych médií sa pristávajúcemu vrtuľníku podarilo núdzovo pristáť tak, že nikto zo šiestich pasažierov neutrpel život ohrozujúce zranenia.
 

Viac o téme: ZrážkaLetecká nehodaVrtuľník AustráliaHelikoptéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu