Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Škandál medzi poslancami: Senátor podal kolegyni šampanské s drogou, aby bola povoľnejšia! Takto sa to skončilo

Joël Guerriau mal dlhoročnej známej podať šampanské s drogou.
Joël Guerriau mal dlhoročnej známej podať šampanské s drogou. (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Senátor pozval k sebe svoju dlhoročnú známu poslankyňu. Odzátkoval šampanské a priniesol už naplnené poháre. Po vypití jej rýchlo prišlo zle. Teraz 48-ročná žena obvinila 66-ročného muža z toho, že jej dal drogu, aby bola sexuálne povoľnejšia.

Francúzsky senátor z vládneho tábora je podozrivý z toho, že poslankyni tajne vložil extázu do nápoja, aby ju prinútil sexuálne sa podriadiť. Podľa prokuratúry bol 66-ročný Joël Guerriau vzatý do policajnej väzby. V piatok došlo k niekoľkohodinovej konfrontácii medzi údajným páchateľom a žalobkyňou, poslankyňou parlamentu. Povedala: "Bála som sa, že zomriem alebo dostanem infarkt."

archívne video

Polícia zadržala osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

„Sandrine Jossová je stále v šoku,“ povedala jej právnička Julia Minkowski. "Musela vynaložiť veľkú fyzickú a duševnú silu, aby v poslednej chvíli unikla z pasce," povedala. Cíti sa zradená aj preto, že Guerriau bol jej priateľ, ktorému dôverovala celé desaťročia. Sandrine Jossová (48) patrí do strany Modem, ktorá je tiež súčasťou vládneho tábora. Senátor prostredníctvom svojho advokáta tieto obvinenia poprel.

Vrecúško s bielou látkou

Podľa opisu žalobcu v stredu večer v senátorovom byte popíjala šampanské. Dlhoročnú známu pozval na oslavu svojho nedávneho znovuzvolenia. Spozorovala, ako si zo zásuvky v kuchyni vyberá malé plastové vrecko s bielou látkou. Potom jej prišlo zle. Srdce jej začalo rýchlo búšiť a oblial ju pot.

Počas lekárskej prehliadky našli v jej tele stopy extázy. Neskôr bol prehľadaný byt senátora, kde sa podľa prokuratúry našla aj extáza. Francúzska televízia BFM s odvolaním sa na policajné zdroje uviedla, že senátor mal pozitívny test na viacero drog.

Senátor vo väzbe

Jossová senátora zažalovala za podanie látky, ktorá mení myseľ s cieľom sexuálneho zneužívania. Guerriau bol vzatý do policajnej väzby na 48 hodín. Je to možné aj napriek jeho poslaneckej imunite, pretože údajný zločin sa stal len nedávno.

Guerriau patrí do strany Horizons bývalého premiéra Edouarda Philippa (52). „Ak je z toho čo i len trochu pravda, potom bude musieť vyvodiť závery,“ povedal generálny tajomník strany a zároveň minister životného prostredia Christophe Béchu (49). O možných dôsledkoch chce jeho strana rokovať v sobotu.

Guerriau zastával niekoľko vysokých funkcií v rôznych bankách, bol dlhý čas starostom malého mestečka na Loire a od roku 2011 je členom Senátu, druhej komory francúzskeho parlamentu. Predseda senátu Gérard Larcher (74) vyzval na odstúpenie Guerriaua, ktorý sa v predchádzajúcich prejavoch vyslovoval proti akémukoľvek užívaniu drog.
 

Viac o téme: ŠampanskéDrogyJoël Guerriau
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu