Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia v Maďarsku zhabala vyše 154 kilogramov kokaínu

(Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zhabala v dunajskom prístave budapeštianskej mestskej časti Csepel vyše 154 kilogramov kokaínu. Drogy boli ukryté v chladiacom kontajneri na banány dovezené z Ekvádoru, uviedla v utorok polícia na svojej webovej stránke police.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Nadránom 11. novembra polícii nahlásili podozrivého maskovaného muža v prístave. Pred príchodom policajnej hliadky ušiel. Pokúšal sa otvoriť kontajner uložený v šesťmetrovej výške a pri jeho kontrole policajti našli 155 balíčkov s podozrivým obsahom. Každé balenie vážilo zhruba jeden kilogram a na základe rozboru priamo na mieste nálezu zistili, že ide o kokaín.

Richard Sulík podáva na Roberta Fica trestné oznámenie pre výroky o kokaíne (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Ďalšia expertíza potvrdila, že ide o 154,8 kg vysoko čistého kokaínu, ktorého hodnotu na čiernom trhu odhadli na vyše 23 miliárd forintov (60,6 milióna eur). Kontajner s banánmi bol odoslaný z Ekvádoru a cez Mexiko sa dostal do Nemecka. Odtiaľ ho previezli 8. novembra po železnici do Maďarska, kde banány vyložili. Maďarskí kriminalisti pri odhaľovaní tohto trestného činu spolupracujú s viacerými partnerskými organizáciami v zahraničí, vrátane americkej protidrogovej agentúry DEA.   

Budapeštianske policajné veliteľstvo (BRFK) tento rok okrem tohto nálezu odhalilo drogy v celkovej hodnote 406 miliónov forintov (1,07 milióna eur). Pre podozrenie z obchodovania s drogami zatkli 96 ľudí.

Viac o téme: Polícia MaďarskoDrogyKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu