Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pes moldavskej prezidentky pohrýzol prezidenta Rakúska, utrpel zranenie

(Zdroj: flickr / Parlamentul Republicii Moldova)

KIŠAŇOV - Pes moldavskej prezidentky Maie Sanduovej pohrýzol rakúskeho prezidenta Alexandra van der Bellena počas jeho oficiálnej piatkovej návštevy Kišiňova. Prezident utrpel len malé poranenie, ktoré ošetrili náplasťou. Informujú o tom agentúry AFP a AP.

archívne video

Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy pripravila Deň adoptívnych rodičov (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Psa menom Codrut si Sanduová adoptovala pred niekoľkými mesiacmi. Van der Bellena pohrýzol, keď ho chcel pohladkať. Prezident po incidente na sociálnej sieti Instagram uviedol, že "je veľký milovník psov" a "chápe, že toľko ľudí Codruta znervóznilo". Na rozlúčku po stretnutí mu van der Bellen daroval aj hračku.

Van der Bellen sa stretol so Sanduovou, aby prediskutovali žiadosť Moldavska o vstup do Európskej únie. Európska komisia tento mesiac odporučila začatie formálnych rozhovorov o jeho členstve. Okrem nej sa stretol aj so slovinskou prezidentkou Natašou Pircovou Musarovou.

Nejde o prvý prípad

Nejde o prvý prípad, keď pes prezidenta niekoho pohrýzol. Pes amerického prezidenta Joea Bidena pohrýzol v septembri 11 ochrankárov. Útoky vtedy pripísali stresu so života v Bielom dome a odsťahovali ho k rodinným známym.

Viac o téme: RakúskoMoldavskoAlexander van der BellenMaia SanduováPes Codrut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu