Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na túto návštevu tak skoro nezabudne: Rakúskeho prezidenta pohrýzol pes moldavskej hlavy štátu!

Rakúsky prezident Alexander van der Bellen s prelepenou pravou rukou po útoku psa moldavskej prezidentky. Zobraziť galériu (2)
Rakúsky prezident Alexander van der Bellen s prelepenou pravou rukou po útoku psa moldavskej prezidentky. (Zdroj: flickr / Parlamentul Republicii Moldova)

KIŠINOV - Rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena dnes počas štátnej návštevy Moldavska pohrýzol pes jeho hostiteľky, moldavskej prezidentky Maiu Sanduovej. Jeho drobné zranenia boli ošetrené náplasťou. Tlačová agentúra APA uviedla, že Van der Bellen bral záležitosť s humorom.

V jednom momente, keď chcel rakúsky prezident zviera pohladkať, na chvíľu naňho zaútočilo a spôsobilo mu ľahké zranenie na ruke. "Bolo to malé zranenie, ktoré bolo ošetrené náplasťou. Spolkový prezident je v poriadku," povedala Inge Hausbichlerová, hovorkyňa rakúskeho prezidenta.

Incident sa odohral v kišiňovskej rezidencii Sanduovej, ktorá si na stretnutie priviedla svojho domáceho miláčika, pretože vedela, že jej náprotivok je sám majiteľom psa. Moldavská prezidentka sa ospravedlnila za správanie svojho psa a Van der Bellenovi povedala, že je rozrušený kvôli všetkým ľuďom okolo neho. Moldavská televízna stanica TVR túto scénu nakrútila a okamžite ju zverejnila na sociálnych sieťach, čo sa veľmi nepáčilo prezidentskej kancelárii. Van der Bellen je známy ako veľký milovník psov. Sanduová následne zverejnila video van der Bellena, v ktorom hovorí, že chápe rozrušenie psa moldavskej prezidentky Codruta. "Mimochodom, v posledný deň mojej návštevy Moldavska som dal prezidentke Maii Sanduovej malú hračku pre Codruta," povedal rakúsky prezident vo videu. 

 

Viac o téme: RakúskoPrezidentMoldavskoUhryznutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu