Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Agenti FBI zaistili telefóny newyorského starostu Erica Adamsa

Starosta New Yorku Eric Adams
Starosta New Yorku Eric Adams (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Franklin II)

NEW YORK - Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) zastavili začiatkom týždňa na ulici starostu New Yorku Erica Adamsa a zhabali mu niekoľko elektronických zariadení - v rámci federálneho vyšetrovania súvisiaceho s financovaním jeho volebnej kampane z roku 2021. Potvrdil to v piatok Adamsov obhajca Boyd Johnson, informujeme podľa agentúry DPA.

Podľa Johnsona pristúpili agenti k starostovi s cieľom skonfiškovať mu jeho elektronické zariadenia počas jedného podujatia ešte v pondelok v noci. "Starosta okamžite vyhovel požiadavke FBI a elektronické zariadenia im poskytol," uviedol obhajca vo vyhlásení. Ako zároveň dodal, Adams doposiaľ nebol z ničoho obvinený a "pokračuje v spolupráci vo vyšetrovaní".

FBI už minulý týždeň v rámci toho istého vyšetrovania uskutočnila raziu v dome Adamsovej fundraiserky Brianny Snuggsovej. Podľa Johnsona sa po tejto razii zistilo "neprimerané konanie jednotlivca", ku ktorému malo dôjsť v nedávnom období, cituje DPA. "V duchu transparentnosti a spolupráce bolo toto správanie okamžite a proaktívne hlásené vyšetrovateľom," dodal obhajca. Podľa denníka The New York Times, ktorý o zhabaní Adamsových zariadení informoval ako prvý, zaistili agenti FBI u newyorského starostu najmenej dva mobilné telefóny a jeden iPad.

Viac o téme: New YorkFBIEric Adams
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu