Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Auto vrazilo do ľudí pred hotelom, zahynulo päť osôb

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/James Ross/AAP Image via AP)

SYDNEY - Päť ľudí vrátane dvoch detí prišlo o život po tom, ako auto vrazilo do hostí sediacich pred hotelom v austrálskom kúpeľnom meste Daylesford. Niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia. Oznámili to v pondelok tamojšie úrady, informuje agentúra Reuters.

Štyri osoby zomreli priamo na mieste nehody, ku ktorej došlo v nedeľu večer. Piatou obeťou je dievča, ktoré letecky previezli do nemocnice, kde však neskôr zraneniam podľahlo. Vozidlo typu SUV narazilo podľa polície na obrubník a potom prešlo cez trávnatú plochu pred hotelom Royal Daylesford, na ktorej sa nachádzalo vonkajšie posedenie tamojšieho pubu.

Auto vrazilo do ľudí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/James Ross/AAP Image via AP)

"V tom čase tam bolo veľké množstvo ľudí sediacich pri stoloch... vozidlo narazilo do týchto stolov a ľudí," povedal novinárom tamojší policajný komisár Shane Patton. Polícia dosiaľ nekonkretizovala, či boli obete v príbuzenskom vzťahu ani či bola faktorom pri nehode rýchlosť vozidla. Oznámila len, že usmrtené osoby neboli miestni obyvatelia.

Príčina a okolnosti nehody dosiaľ nie sú známe. Vodičom auta bol 66-ročný muž, ktorého previezli do nemocnice so zraneniami, ale podľa lekárov nie je v ohrození života. Podrobil sa aj dychovej skúške, avšak požitie alkoholu nezistila. Polícia ho plánuje vypočuť, keď ho prepustia z nemocnice, k čomu by malo dôjsť ešte v priebehu pondelka.

Viac o téme: HotelAustráliaObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu