Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Útok žraloka skončil smrťou: Očitý svedok nakrútil šokujúce video! Morská šelma zabila surfera

Tento žralok zabil surfera.
Tento žralok zabil surfera. (Zdroj: X/7News)

ADELAIDE - Štvormetrový žralok biely napadol a zabil 55-ročného surfera na juhu Austrálie. Telo sa nepodarilo nájsť.

Útok žraloka šokoval Austráliu: 55-ročného muža napadol v utorok ráno veľký biely žralok. Neskoršia obeť bola vo vode so skupinou surferov, keď ich žralok najskôr oboplával a potom na nich zaútočil.

archívne video

Šokujúca tragédia: Mladého plavca roztrhal žralok (Zdroj: Profimedia)

„Nemal žiadnu šancu,“ povedal pre 7News očitý svedok Jeff Schmucker. "Zaútočil na neho zboku, potopil sa, vrátil sa a to bolo naposledy, čo sme ho videli." Útok sa odohral „bleskurýchlo“.

Ďalší surfer, ktorý bol svedkom útoku, povedal pre Adelaide Advertiser: "Videl som, ako sa k nemu žralok rútil a zahryzol sa mužovi do hornej časti tela." Žralok sa potom objavil znova - s hornou časťou tela obete v tlame. "Všade bola krv, bolo to hrozné."

Tu si, ty monštrum

Schmucker sa ponáhľal na miesto nešťastia na svojom vodnom skútri – našiel však iba surf obete s veľkou stopou uhryznutia. V blízkosti miesta, kde bol 55-ročný muž zabitý, však krúžil veľký biely žralok. Schmucker ho nakrútil, video má k dispozícii „7News“. "Tu si, ty prekliate monštrum," je počuť, keď obrovské zviera pláva vedľa neho.

K útoku došlo v blízkosti Granite Rock, južne od Streaky Bay v južnej Austrálii. Záchranári rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu, no telo muža sa stále nepodarilo nájsť.

Na Instagrame Jeff Schmucker kritizuje používanie helikoptéry, pretože je zbytočná: „Môžem vám povedať, kde je telo toho muža: vo vnútri žraloka. Prečo lietajú v helikoptére, čo hľadajú?"

Ide o tretí veľký útok žralokov v Austrálii v tomto roku. Na jar bol pri útoku zabitý surfer.

Viac o téme: SmrťŽralokútok Austrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu