Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Má Vladimir Putin náhradníka? Jasné vyhlásenie! Toto hovorí Kremeľ o správach o dvojníkovi

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Klebety o tom, že Vladimíra Putina na verejnosti zastupujú jeho dvojníci, pretrvávajú – no v Kremli sa nad tvrdeniami len usmievajú, ako ukazuje vyhlásenie.

Na internete sa pravidelne objavujú správy, že Vladimir Putin je vraj oslabený chorobami a na verejnosti ho opakovane zastupujú dvojníci. Ešte bizarnejšie tvrdenia zachádzajú tak ďaleko, že uvádzajú smrť kremeľského despotu a tajné prevzatie moci dvojníkom. K absurdným tvrdeniam nebolo oficiálne vyjadrenie – až doteraz.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 620 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov verejne zosmiešnil špekulácie o údajných dvojníkoch ruského prezidenta Vladimira Putina. „Experti sa teraz pýtajú, či sú traja alebo štyria a koho vidíme každý deň,“ povedal Peskov mladým ľuďom v Moskve 4. novembra 2023 s ohľadom na diskusie na sociálnych sieťach o možných dvojníkoch šéfa Kremľa. "Putina - máme jedného," povedal Peskov na fóre "Rossija" pri príležitosti otvorenia veľkej výstavy úspechov v najväčšej krajine na svete, pokiaľ ide o rozlohu.

Peskov nedávno opakovane odmietol správy o tom, že Putin používa dvojníka, alebo že je chorý. Napríklad šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kyrylo Budanov opakovane tvrdil, že Putin je smrteľne chorý. „Diktátor“ má najmenej troch dvojníkov, ktorí boli prispôsobení Putinovmu vonkajšiemu vzhľadu pomocou plastickej chirurgie.

Sám Putin raz povedal, že v minulosti mu z bezpečnostných dôvodov odporúčali používať dvojníka na oficiálnych stretnutiach. "Nápad prišiel, ale vzdal som sa dvojníkov," povedal.

Bude Putin opäť kandidovať v prezidentských voľbách?

Neustále sa špekuluje o zdravotnom stave 71-ročného muža, ktorý je pri moci takmer 25 rokov – najmä ako prezident, ale občas aj ako šéf vlády. Sám Putin rád zdôrazňuje, že sa udržiava vo fyzickej kondícii. Nakoľko je však šéf Kremľa zdravý, je v Rusku otázkou pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami v marci 2024. Putin svoju kandidatúru zatiaľ neoznámil. Všeobecne sa však očakáva, že sa bude uchádzať o znovuzvolenie.

Obrovská show „Rossija“, ktorá sa otvorila 4. novembra 2023, ukáže vývoj Ruska pod Putinom v 14 pavilónoch. Prezentovaných je viac ako 80 regiónov krajiny, od Kaliningradu pri Baltskom mori cez Sibír po Kamčatku v Tichomorí a od Arktídy na severe až po Kaukaz na juhu. V rámci Ruska sú prezentované aj ukrajinské regióny Cherson, Záporožie, Doneck a Luhansk, ktoré chce Putin v rámci svojej vojny úplne dobyť, ako aj čiernomorský polostrov Krym, ktorý bol anektovaný v roku 2014.

Viac o téme: DvojníkRuskoVladimir PutinDmitrij Peskov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu